FOTO stian broch og ulla westbø
mai 2023
Hva er vel mer tradisjon enn pølser og is på 17 mai og slik har det vært i generasjoner selv om mye annet endrer seg. Nå er det fortrinnsvis barn som er isfolket men mange voksne er også is- elskere og denne dagen kan vi godt fråtse litt ekstra i smaker og kalorier.
Her har vi noen forslag til is og sorbeter som passer godt til dessert eller nytes alene når det måtte passe på nasjonaldagen.
Det meste av delene i oppskriftene kan lages i forveien og man kan fint anrette dem enklere og som man vil. Husk å ta opp is og sorbet litt før den skal serveres slik at det blir lett å lage fine queneller og at den blir blank og delikat.
Til en god is er det nesten ingen begrensning på hva som passer som tilbehør. Alt fra sjokolade, nøtter, frukt og bær - couliser, kjeks,kaker, marengser og mye mer. Her er det bare fantasien som setter grenser. Prøv gjerne med noen nye utradisjonelle smaker.
Du finner mange spennende oppskrifter i appetitt.no/oppskrifter og her er noen forslag >
Jordbærmascarpone delight
appetitt.no/oppskrifter/desserter/frukt-sjokolade-bar-notter
Fransk vaffel, pistasjis og profiterolsaus
appetitt.no/oppskrifter/desserter/frukt-sjokolade-bar-notter/fransk
Kvede og brun geitost
appetitt.no/oppskrifter/desserter/frukt-sjokolade-bar-notter
Bringebærsorbet, vaniljeskum og marengs
appetitt.no/oppskrifter/desserter/frukt-sjokolade-bar-notter/bringebarsorbet
Sjokolademousse, kirsebærsaus og hasselnøttis
appetitt.no/oppskrifter/desserter/frukt-sjokolade-bar-notter/sjokolademousse
Lakris-is med kirsebær
appetitt.no/oppskrifter/desserter/frukt-sjokolade-bar-notter/lakris
«Coupe bayadère»- Alain Ducasse
appetitt.no/oppskrifter/desserter/frukt-sjokolade-bar-notter/coupe
Peanøttsmør «Magnumiskrem» med tranebærgelé
appetitt.no/oppskrifter/desserter/frukt-sjokolade-bar-notter/peanottsmor