Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Peanøttsmør «Magnumiskrem» med tranebærgelé

Peanøttsmør «Magnumiskrem» med tranebærgelé>

5 eggeplommer

50 g sukker

250 g melk

2 plater gelatin

350 g peanøttsmør

20 g sukker

5 eggehviter

250 g pisket krem

 

Kok forsiktig ingrediensene med 50 g sukker til en tykk anglaise og bland inn peanøttsmør og gelatin. Lag en marengs av 20 g sukker og eggehviter. Bland dette forsiktig inn i kremen. Fyll kremen i små ispinneformer og la dem fryse inn.

 

Glaze

Bruk Valrhona pate a glazer noir og

Sosa peta crispies

 

Smelt sjokoladen til 40 °C og dypp ispinnene I sjokoladen. Springle med crispiene tilslutt.

 

Karamell- og tranebærgelé

2, 5 dl tranebærjuice

100 g sukker

2 g agar-agar

 

Lag en fin og gyllen karamell og monter med juicen. Kok in agar-agar og la det småkoke i 5 minutter. Sil av og knekk opp i passe biter når det har stivnet. Legg geleknekken på toppen av isen og pynt gjerne med litt ristede peanøtter og peta crispies rundt.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev