5 eggeplommer
50 g sukker
250 g melk
2 plater gelatin
350 g peanøttsmør
20 g sukker
5 eggehviter
250 g pisket krem
Kok forsiktig ingrediensene med 50 g sukker til en tykk anglaise og bland inn peanøttsmør og gelatin. Lag en marengs av 20 g sukker og eggehviter. Bland dette forsiktig inn i kremen.
Fyll kremen i små ispinneformer og la dem fryse inn.
Glaze
Bruk Valrhona pate a glazer noir og
Sosa peta crispies
Smelt sjokoladen til 40 °C og dypp ispinnene I sjokoladen. Springle med crispiene tilslutt.
Karamell- og tranebærgelé
2, 5 dl tranebærjuice
100 g sukker
2 g agar-agar
Lag en fin og gyllen karamell og monter med juicen. Kok in agar-agar og la det småkoke i 5 minutter. Sil av og knekk opp i passe biter når det har stivnet.
Legg geleknekken på toppen av isen og pynt gjerne med litt ristede peanøtter og peta crispies rundt.