2 kveder
500 g vann
50 g sukker
juice av en halv sitron
Skrell og ta ut kjernehuset. Kok kvedekjøttet mykt i vann, sukker og sitron. Hell av vannet, «damp» dem litt på platen. Miks kvedene til en pure i en blender.
Brunostis
750 g melk
125 g sukker
20 g maizena
2 g salt
125 g brun geitost
Smelt sukker til karamell. Rør maizena ut i melken. Hell melken over den varme karamellen og kok opp. Ha i brunost og kjør den opp med en stavmikser. Frys den i pacojetbokser og la den stå over natten. Kjør isen opp i pacojet 1 time før servering.
Nougatine
250 g sukkerfondant
125 g glukose
Kok opp fondant og glukose til 150 °C. Hell det over på et ovnsbrett og la det kjøles ned. Brekk av biter og miks til pulver i en blender. Dryss pulveret utover et stekebrett med silikonmatte på. La sukkeret smelte i ovnen, ta det ut og la det stivne.
Kardemommebrød
100 g vann
100 g melk
20 g gjær
1100 g hvetemel
90 g hvit sirup
5 g salt
10 g tørrmelkpulver
15 g kardemomme
60 g smør
Smelt smør, og hell på melk og vann. Løs opp gjæren i væsken. Bland hvetemel, sirup, kardemomme, melkepulver og salt. Bland inn væsken, og la det elte i ca 10 minutter. La deigen heve til ca dobbel størrelse. Ha ca 900 g deig i godt smurte brødformer. La deigen etterheve i ca 30 minutter. Stek kakene på 180 °C i ca 45 minutter.