Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Kvede og brun geitost

Kvede og brun geitost>

2 kveder

500 g vann

50 g sukker

juice av en halv sitron

 

Skrell og ta ut kjernehuset. Kok kvedekjøttet mykt i vann, sukker og sitron. Hell av vannet, «damp» dem litt på platen. Miks kvedene til en pure i en blender.

 

 

Brunostis

750 g melk

125 g sukker

20 g maizena

2 g salt

125 g brun geitost

 

Smelt sukker til karamell. Rør maizena ut i melken. Hell melken over den varme karamellen og kok opp. Ha i brunost og kjør den opp med en stavmikser. Frys den i pacojetbokser og la den stå over natten. Kjør isen opp i pacojet 1 time før servering.  

 

Nougatine

 250 g sukkerfondant

125 g glukose

 

Kok opp fondant og glukose til 150 °C. Hell det over på et ovnsbrett og la det kjøles ned. Brekk av biter og miks til pulver i en blender. Dryss pulveret utover et stekebrett med silikonmatte på. La sukkeret smelte i ovnen, ta det ut og la det stivne.

 

Kardemommebrød

100 g vann

100 g melk

20 g gjær

1100 g hvetemel

90 g hvit sirup

5 g salt

10 g tørrmelkpulver

15 g kardemomme

60 g smør

 

Smelt smør, og hell på melk og vann. Løs opp gjæren i væsken. Bland hvetemel, sirup, kardemomme, melkepulver og salt. Bland inn væsken, og la det elte i ca 10 minutter. La deigen heve til ca dobbel størrelse. Ha ca 900 g deig i godt smurte brødformer. La deigen etterheve i ca 30 minutter. Stek kakene på 180 °C i ca 45 minutter. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev