Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Fransk vaffel, pistasjis og profiterolsaus

Fransk vaffel, pistasjis og profiterolsaus>

Fransk vaffel

250 g hvetemel

50 g sukker

20 g bakepulver

350 g melk

4 g salt

80 g smeltet smør

8 eggeplommer

8 eggehviter

 

Bland mel, bakepulver, eggeplommer, sukker, salt og smeltet smør til en røre i en bolle. Sett røren i kjøleskapet noen timer. Tilsett piskede eggehviter og stek vaflene i et fransk/belgisk vaffeljern. Anrett vaffel på en tallerken eller passe stort fat med fine queneller av pistasjis ved siden av. Springle med profiterolsaus over.

 

Profiterolsaus

75 g vann

60 g sukker

25 g fløte

25 g kakaopulver

 

Bland alt i en kjele og varm opp med høy temperatur til en blank saus.

 

Pistasjeis

500 g melk

500 g fløte

8 eggeplommer

200 g sukker

120 g pistasj paste, pistasjnøtter, kjørt til pulver

 

Kok melk og fløte, tilsett eggeplommer og sukker. Kok opp til 85 °C og tilsett pistasjpaste. La blandingen sette seg i kjøleskapet noen timer før den kjøres i en ismaskin.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev