FOTO stian Broch
KOKK Konditor Pierre Espic
appetitt 4/2014
Fransk vaffel
250 g hvetemel
50 g sukker
20 g bakepulver
350 g melk
4 g salt
80 g smeltet smør
8 eggeplommer
8 eggehviter
Bland mel, bakepulver, eggeplommer, sukker, salt og smeltet smør til en røre i en bolle. Sett røren i kjøleskapet noen timer. Tilsett piskede eggehviter og stek vaflene i et fransk/belgisk vaffeljern. Anrett vaffel på en tallerken eller passe stort fat med fine queneller av pistasjis ved siden av. Springle med profiterolsaus over.
Profiterolsaus
75 g vann
60 g sukker
25 g fløte
25 g kakaopulver
Bland alt i en kjele og varm opp med høy temperatur til en blank saus.
Pistasjeis
500 g melk
500 g fløte
8 eggeplommer
200 g sukker
120 g pistasj paste, pistasjnøtter, kjørt til pulver
Kok melk og fløte, tilsett eggeplommer og sukker. Kok opp til 85 °C og tilsett pistasjpaste. La blandingen sette seg i kjøleskapet noen timer før den kjøres i en ismaskin.