FOTO stian Broch
KOKK konditor Pierre Espic
appetitt 4/2014
Aprikossorbet
400 g vann
180 g sukker
10 g alginat
50 g glukose
400 g aprikospuré, laget av aprikoser med ca 40 g sukker
Kok opp vann, alginat og glukose. Tilsett mandarinpuré og sett blandingen i kjøleskapet noen timer slik at den får satt seg før den kjøres i en ismaskin til sorbet.
Bringebærsorbet
400 g vann
180 g sukker
10 g alginat
50 g glukose
400 g bringebærpuré, laget av bringebær med 40 g sukker
Kok vann, sukker, alginat og glukose. Tilsett bringebærpuré og sett blandingen i kjøleskapet i noen timer så den får satt seg før den kjøres i en ismaskin til sorbet.
Frys inn passe serveringsglass og anrett fine queneller av aprikos og bringebærsorbet. Kutt frukt og bær i fine biter og monter med lettpisket krem og marengs.