Drikke Vin til skogens gull

Vin til skogens gull>

Sopp og vin er to gode venner, og til skogens gull, kantarellen, passer det perfekt med en amerikansk Chardonnay fra Robert Mondavi. Den friske, men samtidig kremete og krydrete tonen i vinen passer utmerket til soppen. Stek kantarellene i smør, da kommer i syren i vinen virkelig til sin rett.

 

 

I hjertet av Napa Valley, finner man det historiske og velkjente Robert Mondavi Winery. Robert Mondavi er kjent for å være en pionèr innen utvikling av vinindustrien i California. Her produseres noen av de mest fantastiske og prisbelønnede Cabernet Sauvignon-viner i verden.

 

 

 

Det er hardt arbeid og innovasjon som har gjort dette oppnåelig av nå avdøde Robert Mondavi (2008), som i flere tiår var lidenskapelig opptatt av å lage innovative kvalitetsviner.

 

 

 

Da Robert Mondavi grunnla det ikoniske Robert Mondavi Winery i 1966, var hans visjon å lage flotte Napa Valley-viner som kunne stå i selskap med verdens fineste viner. Det klarte han med en sterk tro og kunnskap om at man kunne lage høy kvalitetsvin av Californias jordsmonn og klima.

 

 

 

Robert Mondavi er et av de mest anerkjente vinhusene i Napa, California. Robert Mondavi Napa Chardonnay er en nykommer i bestillingsutvalget, og er laget på druer fra de beste vinmarkene i Napa – de fleste fra de kjøligere områdene. Vinden fra sjøen kjøler ned druene slik at modningsprosessen blir lengre og friskheten beholdes.

 

En mindre andel av druene kommer fra Wappo Hill Vineyard i Stag’s Leap, som bidrar til å skape tyngde og kompleksitet. Du kan forvente en rik, aromatisk – men samtidig frisk og balansert vin, med en lang og deilig ettersmak.

 

 

 

 

Robert Mondavi Napa Valley Chardonnay

Vinen har en gylden farge og duft av epler, aprikos og grønn te. Den er fyldig og saftig i munnen med nøttearoma. Det er god balanse mellom fedme og syren supplerer med nydelige tropiske frukter og sitter lenge.

Denne vinen passer godt til retter med fisk, grillretter, lyst kjøtt som svin og kylling, ost og pizza som aperitif eller alene.

Pris kr 329,90

 

Her er noen oppskrifter på retter som kan passe til denne vinen:

 

Kantarell og konfitert egg

appetitt.no/oppskrifter/forett-smaretter/gronnsaker-og-sopp

  

Blinis med kyllinglever og kantarell

appetitt.no/oppskrifter/forett-smaretter/fjarkre/

 

Vindalo-pizza med kantareller

appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/gronnsaker-og-sopp

 

Kantarellfarsert kylllingbryst med bygg-grynsrisotto

appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/fjarkre/

 

Stekt kveite med kremet kantarell

appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/fisk-skjell-og-skalldyr

 

Kalvebrissel, soppbuljong og soppduxelles

appetitt.no/oppskrifter/forett-smaretter/kjott/spro-kalvebrissel

 

Kantarellsuppe og tørket spekeskinke 

appetitt.no/oppskrifter/forett-smaretter/gronnsaker-og-sopp

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev