Forett / småretter Fjærkre Kyllinglever-mousse, blinis, og soppduxelles

Kyllinglever-mousse, blinis, og soppduxelles >

kyllinglever- mousse

450 g kyllinglever

2 ss finhakket sjalottløk

smør til steking

3/4 dl madeira

1/2 dl kremfløte

1/2 ts salt

 1/8 ts allehånde  

1/8 ts pepper

en klype timian

1 ss smeltet smør

1 -2 ss knust tørt brød

 

Skjær leveren i 1 cm store stykker. Sauter den med sjalottløk i varmt smør i 2-3 minutter, til leverbitene er faste og rosa inni. Ha alt over i hurtigmikseren. Slå vinen i pannen og kok den raskt inn til ca. 3 ss. Ha den over i mikseren. Tilsett fløte og krydder og bland alt med topphastighet til en jevn paste. Tilsett smeltet smør og bland godt i flere sekunder. Press blandingen gjennom en sil og smak til med salt og pepper. Rør inn tørt brød. Sett til avkjøling et par timer.

 

Soppduxelles

40 g sjampinjong

40 g aromasopp

40 g kantarell

2 hakket sjalottløk

1 hakket løk, hakket

4 fedd hakket hvitløk

1 hakket kyllingbryst

2 kvister frisk timian

2 ss usaltet smør

2 ss extra virgin olivenolje

salt og sort pepper

1 pakke filodeig, følg oppskriften

frityrolje

 

Stek hakket løk, hvitløk og sjalottløk i baconfett i en varm kjele til blankt. Tilsett timian og hakket sopp og stek videre  i 5-6 minutter.  Smak til med salt, pepper og sherryeddik.  Kjør alt i en hurtigmikser sammen med kyllingbryst og oliven olje til alt er i små biter.  Lag små pakker av filodeig med soppduxell og kyllingblandingen.  Friter til de er gylne og renn av på et papir.

 

Blinis

110 g hvetemel

120 g bokhvetemel

½ pk tørrgjær

2 ½ dl melk

2 egg

30 g smeltet smeltet

2 dl crème fraîche

1 ts salt

 

Bland alt det tørre , sisp inn egg, melk og cremefraiche og smeltet smør. Visp til en glatt røre. La røren stå tildekket  ca en halvtime slik at den får satt seg. Bruk 2 ss røre per blinis og stek dem i en  belagt panne på middels varme.Snu dem når de begynner å stivne. Legg til avkjøing på rist. Anrett amuse bouche på et fat eller brett og pynt dem gjerne med urter.  

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev