Kantarellsuppe
40 g tørkede kantareller fra Soppgleder
½ løk i skiver
1 ss smør fra Avdem
2 dl oksekraft
5 dl kremfløte
salt og pepper
1 ss soppsoya fra Soppgleder
Legg de tørkede kantarellene i lunkent vann i ca 30 minutter. Fres 2/3 av kantarellene i smør sammen med løken i noen minutter. Ha i kraft og fløte og kok inn til ønsket tykkelse og smak. Kjør med stavmikser til en jevn suppe. Smak til med salt, pepper og soppsoya.
Kantareller
Fres de resterende 1/3 av de bløtlagte kantarellene i smør sammen med rødløk i skiver og finhakket persille. Smak til med soppsoya og pepper like før servering.
Tørket spekeskinke
8 skiver spekeskinke
Legg spekeskinkene på bakepapir og stek i ovnen på 120 °C i ca 1 time til de er helt sprø. Ta dem ut og la dem avkjøles på papirslik at alt fettet renner av.
Urteolje
1 dl god oliven- eller rapsolje
4 ss finhakkede urter, basilikum, timian og persille
Knus alt i en morter til du får en grønn, fin olje. Du kan enten bruke den slik den er, eller sile den gjennom et kaffefilter for å få den helt klar.