Forett / småretter Kjøtt kalvebrissel, soppbuljong, duxelles og pasta

kalvebrissel, soppbuljong, duxelles og pasta>

soppbuljong

smør til steking

1 l god kyllingkraft

50 g tørket morkel

30 g tørket steinsopp

100 g sjampinjong

50 g kantarell

50 g aroma sopp

50 g piggsopp

50 g shitakesopp

hvitløk, timian og salt etter smak

1 laurbærblad

           

Bløtlegg morkel og steinsopp, skift vann hvert 30 minutt ca 3-4 ganger Rens resterende sopp og kutt i mindre biter. Stek soppen i smør, hvitløk, timian og laurbærblad til den er gyllen. Hell over varm kyllingkraft og la det koke opp. La det småkoke i 30 minutter før avkjøling. Når den er avkjølt, vakuumeres soppblandingen og legges kaldt i 2 dager. Sil kraften fra resten av soppen, reduser til ½ parten. Smak til med salt.   

 

Sprø kalvebrissel

0,5 kg kalvebrissel, litt salt og hvitvineddik

 

Legg kalvebrisselen i kaldt vann så den dekkes. Skift  vann 2-3 ganger i løpet av dagen. Legg brisselen i en kjele med kaldt vann, smak til med salt og hvitvineddik. La det koke opp. Ta bort fra varmen etter det har kokt i 3-4 minutter. Legg brisselen i isvann. Når den er kald fjernes alt av blodårer og overflødig membran.

 

Panering  til brissel

Panco eller tørket brødrasp

3 ss røkt paprikapulver

1 ss malt hvitløk

1ss malt ingefær

1ss malt fennikel

1ts malt muskatnøtt

1ss malt koriander

1ts maldonsalt

1ts cumin

1/2ts kanel

1 egg

cayennepepper, salt og grovkvernet, svart pepper etter smak

ca 1 dl hvetemel

frityrolje og litt trøffelolje

 

Rør krydder sammen med panco eller tørket brødrasp. Visp opp hele egg sammen med litt vann og cayennepepper. Rør sammen hvetemel, salt og pepper. Dypp brisselen først i mel,  så i eggeblandingen og avslutt med panco eller brød og krydderblandingen. Friter til den sprø og  vend den inn i trøffelolje helt til slutt.

 

Spinatpasta

100 g durum mel eller semolinamel

1 egg

1 dl god oliven olje

1 ts salt

spinatpure etter smak

 

Ha mel og salt i en stor bolle. Lag en grop i midten. Visp sammen eggene og hell dem i melet.  Bland mel, olivenolje og egg godt sammen med hendene. Spe på med spinatpure til den blir grønn og fin. Skrap deigen ut på en ren benk og elt den godt.  Tilsett mer egg hvis deigen blir for tørr. Trykk deigen flat. Kna den sammen igjen til en ball.  Gjenta dette til deigen blir elastisk og smidig. Legg den kaldt i et par timer før bruk.

Kjevle deigen tynt og stans ut pastabiter i de fasongene du vil ha, eller bruk en pastamaskin. Et godt tips er å arbeid raskt. Jobber du for sakte med deigen, blir den lett for tørr. Hvis det er vanskelig å få tak i semolinamel eller durumhvete, kan du bruke vanlig hvetemel.

vin

Wongraven, Morgenstern, DE Pfalz, Riesling 2014

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev