FOTO fredrik Rnge
KOKK christian Andre Pettersen
appetitt 3/2016
Pizzadeig
3 dl lunkent vann
½ pakke tørrgjær
4 ss Dauro olivenolje
1 ts salt
3 ts malt og toastet fennikelfrø
ca. 500 g Tipoo 0 eller hvetemel
Det tørre blandes i en passende bolle før det våte tilsettes og deigen eltes godt. La den heve på en lun plass med et håndkle over i ca. 30 minutter. Jobb med deigen med kjærlighet i hendene. Formes i emner og rulles ut. Deigen kan etterheves om man ønsker.
Saus
3 dl yoghurt
3 fedd hvitløk
1 sitron og zest
2 ss indisk vindaloo-paste
salt, pepper og cayennepepper
Hvitløken skal blansjeres fem ganger for å trekke vekk den intense hvitløksmaken. Deretter skal den rives direkte opp i yoghurt, blandes opp og smakes til med sitronsaft, zest, vindaloo-paste, salt, pepper og salt.
Kantareller
120 g kantarell
1 hvitløkfedd
1 kvist timian
2 skiver sitronskall
40 g blansjert og renset feves
Kantarellene stekes gylne med smør, timian, hvitløk og sitronskall. Så blandes fevebønnene med den stekte kantarellen. Hele pizzaen rives over med parmesan.