Forett / småretter Grønnsaker og sopp Kantareller og konfiterte egg

Kantareller og konfiterte egg>

kantareller    

10 små kantareller, delt i to

2 ss øleddik

2 ts sukker

2 ss vann

 

Stek de små kantarellene i en panne. Når de er gylne legges de i øleddik og sukker. La dette smelte helt og ha på litt vann i slutten.

 

 

Kantareller

Ca. 200 g kantareller, ferdig renset

1 ss nøytral olje

1 banansjalottløk

1 ss smør

litt finhakket gressløk

salt og sitron, etter smak

 

Bruk en pensel til å rense kantarellene for jord. Ikke skyll dem, da blir de for fuktige. Stek soppen i halvparten av oljen i en varm og stor panne. La kantarellene ligge uten å røre rundt noe særlig til de er gylne. Husk og ikke ha for mange kantareller i pannen. Stek heller i flere omganger. Tilsett finhakket sjalottløk og gressløk og avslutt med smøret. Smak til med salt og litt sitron.

 

 

Kantarellpuré

200 g kantareller, ferdig renset

1 sjalottløk

1 dl melk

½ ts smør

 

Stek kantarellene gylne i en panne. Ha i melk og kok dette inn. Kjør opp på en blender og smak til med salt og litt sitron.

 

 

Brioch

Stanses ut og sprøstekes med klarnet smør.

 

 

Konfiterte eggeplommer

4 eggeplommer

nøytral olje

 

Ha eggeplommene i en liten ildfast form. Ha i olje og dekk plommene helt med oljen. Bak i ovnen på 85 °C i 15-30 minutter. Eggeplommene skal være faste, men ikke harde. Ta dem ut av oljen og kaldrøk i 15 minutter.

 

 

Hasselnøttemulsjon

1 dl røkt hasselnøttolje

1 eggeplomme

½ ts sennep

salt og sitron etter smak

 

Lages som en vanlig majones. Smakes til med salt og sitron og røk i 15 minutter etter at emusjonen er laget hvis man ønsker mer røyksmak.

 

 

Hasselnøttskiver

Bløtlegg 10 hasselnøtter. Høvle dem tynt på mandolin og stek i ovn til de er gylne.

 

 

Reinlav

Plukkes i skogen, renses og vaskes godt. Tørk av dem og friter på 165 °C.

 

 

Sopp fluid gel

rester av kantareller

1 kg champinjong

2 steinsopp

1 kepaløk

4 fedd hvitløk

3 kvister timian

smak til med soya, sherryeddik og litt salt

6 g agar agar pr. liter væske

 

 

Kutt alt smått og ha dette i en kjele. Ha på vann til det dekker. La dette småputre i ca. 1-2 timer. Sil av og smak til med soya, sherryeddik og litt salt. Kraften skal ikke smake soya, men soyaen hjelper smakene å komme frem.

Når kraften er kald, kjøres den opp med agar agar på 85 °C i ca. 5 minutter og settes kaldt. Når geleen har satt seg, kjøres alt opp i en mikser til man har en slett masse og en flytende gelé. Ønsker man en transparent gelé må man vakumere væsken slik at luftboblene blir borte. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev