Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr stekt kveite,røkt selleri, steinsopp-aioli og kantareller,

stekt kveite,røkt selleri, steinsopp-aioli og kantareller>

Kveite

1 kg kveitefilet, 800 g salt og 200 g sukker til lake

Kalix lakserogn og dill  som pynt

 

Bland sammen sukker og salt og ha over fisken. Rull kveitefileten i klingfilm og sett til avkjøling i ca 1 time. Ta av klingfilmen og skyll fisken ren for salt  og sukker. Kutt i  passe biter, stek i varm panne med litt rosmarin og smør til 50-51 ° C .

 

Einebær og algenesjy

3 dl kraft av syltet kantarell

1 ts malt enebær

1 dl eplejuice

1 ss smør

1 ss finkuttet dulse, søl

1 ss sukkertang

1 ss vingetang

1 ss fingertang

 

Kok opp kraft av syltet kantarell og eplejuice og reduser til halvparten. Visp inn kaldt smør i kuber og tilsett tangen. Serveres med en gang.

 

Kantarellkrem

400 g kantarell

olje eller smør til steking

4 finhakkede sjalottløk

1,5 dl hvitvin

6 dl fløte

1 ss finkuttet oregano

salt, pepper og sitron etter smak

 

Rens kantarellen og stek den på høy varme i olje eller smør. Ha i finhakket sjalottløk og oregano. Stek et par minutter til. Ha i hvitvin og fløte og reduser til 1/3. Ha blandingen i en hurtigmikser og kjør til en glatt krem. Smak til med salt, pepper og sitron.

 

Brent steinsopp-aioli

5 dl hjemmelaget aioli

20 g brent steinsopp-pulver

20 g steinsopp-pulver

en klype salt og en halv sitron

           

Bland alle ingrediensene og smak til med salt,  pepper og sitron. Husk at majonesen blir kraftigere når den har satt seg.  Bruk tørket steinsopp og brenn steinsoppen i 10 sekunder. Kjør den i hurtigmikser til pulver. Bland til passe smak i majonesen.

 

Røkt selleri

300 g sellerirot, vann , sitron og  røykepistol

 

Skrell selleriroten og kul ut små baller med et noisettejern. Legg ballene i vann med sitron for å unngå misfarging. Kok opp en kjele med vann og salt. Ha ballene 20 sekunder i det kokende vannet før de legges  i isvann. Ta opp sellerien og renn av vann. Røyk den til ønsket smak, og stek den i smør. Saltes etter smak ved servering.Anrett fisk og sjy  på en tallerken,  med sopp og selleri og pynt mede dill og rogn.

 

Vin

Domaine De Suremain,FR Mercurey 1er CRU En Sazenay, Magnum, Pinot Noir 2012

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev