2 kyllingbryst
noen kvister finplukket timian
200 g kantareller eller annen sopp
salt og pepper etter smak
smør til steking
Skjær en lomme i kyllingbrystet. Stek kantareller i en panne med godt smør, salt , pepper, og finplukket timian. Fyll kyllingbrystet med kantarell og soppblandingen og bind opp med hyssing til en rullade.
Stek rkyllingrulladen i ovnen på 180 ° C i ca 15-20 minutter til en kjernetemperatur på ca 60 ° C .
La det hvile noen minutter før servering.
Du kan også fylle brystet med stekt sjallottløk og urter, trøffler,aprikoser eller annet.
Ønsker du en mer krydret variant kan du lage en urte og kryddersjy til å braisere med. Estragon passer fint.
Bygggrynsrisotto med stekte kantareller
2 båter finhakket hvitløk
1 finhakket rødløk
3 poser byggris
2 ss olje til steking
2 kyllingbuljongterning eller 0,5 dl kyllingkraft
1 l vann om du bruker kraft reduser vannet til 0,5 dl
sprøstekte kantareller eller annen aromatisk sopp
50 g revet parmesan
Surr hvitløk og rødløk i en kjele med litt olje til løken er blank. Ha i byggris, og fres noen minutter. Spe med utblandet kyllingbuljong eller kraft. Kok i 15 minutter, og rør inn litt revet parmesan og sopp tilslutt.Anrett risottoen på et stort fat med oppskåret farsert kyllingbryst. Naper med soppsaus.
Soppsaus
35 g tørket sopp eller 200 g forvellet og stekt fersk sopp
2 dl vann
2 finhakket sjalottløk
2 ss smør
2 ss maisena
4 dl kyllingkraft eller hønsebuljong
3 dl kremfløte
salt og pepper etter smak
2 ss sitronsaft
1 ss soyasaus og smak gjerne til med litt crème fraiche og finhakkede urter
Bløtlegg soppen i vann i ca. 30 minutter, ta vare på bløtleggingsvannet. Klem ut fuktigheten av soppen. Fres sopp og løk i smør. Tilsett maisena og spe med varm kraft , bløtleggingsvann og fløte. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt, kvernet pepper og sitronsaft.
Monter gjerne med litt smør tilslutt for en blankere saus