Hovedretter Fjærkre Kantarellfarsert kyllingbryst og byggrynsrisotto

Kantarellfarsert kyllingbryst og byggrynsrisotto >

2 kyllingbryst

noen kvister finplukket timian

200 g kantareller eller annen sopp

salt og pepper etter smak

smør til steking

 

Skjær en lomme i kyllingbrystet. Stek kantareller i en panne med godt smør, salt , pepper, og finplukket timian. Fyll kyllingbrystet med kantarell og soppblandingen  og bind  opp med hyssing til en rullade.

Stek rkyllingrulladen i ovnen på 180 ° C i ca 15-20 minutter til en  kjernetemperatur på ca 60 ° C . La det hvile noen minutter før servering.

Du kan også fylle brystet med stekt sjallottløk og urter, trøffler,aprikoser eller annet. Ønsker du en mer krydret variant kan du lage en urte og kryddersjy  til å braisere med. Estragon passer fint.

 

Bygggrynsrisotto med stekte kantareller

2 båter finhakket  hvitløk

1 finhakket rødløk

3 poser byggris

2 ss olje til steking

2  kyllingbuljongterning eller 0,5 dl kyllingkraft

1 l vann om du bruker kraft reduser vannet til 0,5 dl

sprøstekte kantareller eller annen aromatisk sopp

50 g revet parmesan

 

Surr hvitløk og rødløk i en kjele med litt olje til løken er blank. Ha i byggris, og fres noen minutter. Spe med utblandet kyllingbuljong eller kraft. Kok i 15 minutter, og rør inn litt revet parmesan og sopp  tilslutt.Anrett risottoen på et stort fat med oppskåret farsert kyllingbryst. Naper med soppsaus.

 

Soppsaus

35 g tørket sopp eller 200 g forvellet og  stekt fersk sopp

2 dl vann

2 finhakket sjalottløk

2 ss smør

2 ss maisena

4 dl kyllingkraft  eller hønsebuljong

3 dl kremfløte

salt og pepper etter smak

2 ss sitronsaft

1 ss soyasaus og smak gjerne til med litt crème fraiche og finhakkede urter

 

Bløtlegg soppen i vann i ca. 30 minutter, ta vare på bløtleggingsvannet. Klem ut fuktigheten av soppen. Fres sopp og løk i smør. Tilsett maisena og spe med varm kraft , bløtleggingsvann og fløte. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt, kvernet pepper og sitronsaft. Monter gjerne med litt smør tilslutt for en blankere saus

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev