Nyhetene YOKO Riesling fra Pfalz i Tyskland og YOKO Furmint fra Tokaj i Ungarn ble denne måneden lansert i bestillingsutvalget. Bakgrunnen for denne nye vinserien er å lage viner hvor stil og karakter passer smakene fra det asiatiske kjøkkenet.
Med Yoko er målet å finne den perfekte matchen mellom Asiatisk mat og vin. Asiatiske retter består som regel av ingredienser som soya, fiskesaus, chilipasta, ingefær, sitrongress og krydder som kumin, kardemomme og koriander – alle fremtredende smaker som krever viner med litt ekstra punch for å balansere umami og sterk smak i maten.
Stikkord er aromatiske druer, høy syre, konsentrasjon og fruktintensitet. YOKO-vinene er av høy kvalitet, og med bistand fra Master of Wine Julie Nyheim, har vi nøye valgt ut Riesling og Furmint fra kvalitetsbevisste produsenter.
Dette er viner som reflekterer terroir for sin region, med egenskaper som passer til ulik Asiatisk mat.
Yoko Sake er også på vei til Norge!
Yoko Riesling har intense aromaer av appelsinblomst, sitron, honningmelon, tropisk frukt og krydder. God munnfølelse og fylde, noe restsødme, høy fruktintensitet, mineralitet og konsentrasjon.
Pris kr 169,90
Yoko Furmint har aromaer av sitron, pære, gule epler, fersken og honning. I munnen kjennes den fyldig, med høy fruktintensitet, syrlig friskhet og innslag av mineraler.
Pris kr 179,90
Mattips!
Yoko Riesling
- Spicy Thai green curry med kongereker eller laksesashimi med ponzusaus.
Oppskrift på laksesashimi, papayasalat, wasabi og ingefærsorbet >
appetitt.no/oppskrifter/forett-smaretter/fisk-skjell-og-skalldyr
Yoko Furmint
- Sushi, dumplings fylt med reker eller kyllingwok med grønnsaker.
Oppskrift på hamachi nigiri sushi med kveite og chutney >
appetitt.no/oppskrifter/forett-smaretter/fisk-skjell-og-skalldyr