Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Laksesashimi, papayasalat, wasabi og ingefærsorbet

Laksesashimi, papayasalat, scampi, wasabi og ingefærsorbet>

200 g laksefilet skjæres i tynne skiver

 

Sursøt  soyasaus

2 dl soyasaus

1 ss sukker

½ chili uten frø

½ ts wasabi

1 ss sesamfrø

saften fra en lime

 

Bland alle ingrediensene i en kjele og varm det lett under omrøring. Blandingen må ikke koke.

 

Papayasalat

1 grønn papaya, i tynne strimler

10 grovhakkede korianderblader

1 ts chiliolje eller 3 dråper tabasco

 

Bland papaya og koriander. Smak til med chili eller tabasco.

 

Scampiragu

 

6 scampi

¼  mango, i små terninger

¼ papaya, moses med en stavmikser

¼ chili uten frø, finhakket til steking

2 fedd finhakket hvitløk

¼ ts salt

½ ts sesamolje

saften fra en ½ lime

1 finhakket sjalottløk

 

Wasabi- og ingefærsorbet

2 dl søt hvitvin

½ l vann

150 g skrelt ingefær

1 ts wasabi

2  ss  glukose eller lys sirup, bruk da en tørr hvitvin

 

Kok opp alle ingrediensene og la det koke på svak varme til det blir god  smak på vannet. Sil av og kjør blandingen i en ismaskin eller sett den i fryseren  med omrøring hvert 10 minutt. Du kan også lage granité. Da dropper du glukosen, men tilsetter 1 ts sukker isteden. 

Skrell scampien. Kutt den i små terninger og stek den sammen med chili, hvitløk og sesamolje. Avkjøl i romtemperatur. Bland alt sammen og smak til med litt salt og pepper. Denne retten serveres med soyasaus, så vær forsiktig med saltet. Anrett sashimien på en flat tallerken med sorbeten, soyasausen og salaten ved siden av. Pynt med små salatblader.  

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev