200 g laksefilet skjæres i tynne skiver
Sursøt soyasaus
2 dl soyasaus
1 ss sukker
½ chili uten frø
½ ts wasabi
1 ss sesamfrø
saften fra en lime
Bland alle ingrediensene i en kjele og varm det lett under omrøring. Blandingen må ikke koke.
Papayasalat
1 grønn papaya, i tynne strimler
10 grovhakkede korianderblader
1 ts chiliolje eller 3 dråper tabasco
Bland papaya og koriander. Smak til med chili eller tabasco.
Scampiragu
6 scampi
¼ mango, i små terninger
¼ papaya, moses med en stavmikser
¼ chili uten frø, finhakket til steking
2 fedd finhakket hvitløk
¼ ts salt
½ ts sesamolje
saften fra en ½ lime
1 finhakket sjalottløk
Wasabi- og ingefærsorbet
2 dl søt hvitvin
½ l vann
150 g skrelt ingefær
1 ts wasabi
2 ss glukose eller lys sirup, bruk da en tørr hvitvin
Kok opp alle ingrediensene og la det koke på svak varme til det blir god smak på vannet. Sil av og kjør blandingen i en ismaskin eller sett den i fryseren med omrøring hvert 10 minutt. Du kan også lage granité. Da dropper du glukosen, men tilsetter 1 ts sukker isteden.
Skrell scampien. Kutt den i små terninger og stek den sammen med chili, hvitløk og sesamolje. Avkjøl i romtemperatur. Bland alt sammen og smak til med litt salt og pepper. Denne retten serveres med soyasaus, så vær forsiktig med saltet. Anrett sashimien på en flat tallerken med sorbeten, soyasausen og salaten ved siden av. Pynt med små salatblader.