Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Hamachi nigiri sushi med kveite og chutney

Hamachi nigiri sushi med kveite og chutney>

Vegetabilsk kraft til ris

850 g auberginer

900 g blomkål

100 g selleri

300 g gulrøtter

200 g rødbeter

120 g shitakesopp

400 g sellerirøtter

200 g brokkoli

250 g løk

120 g hvitløk

25 g tomatpaste

20 g kombu

2 dl olivenolje

5 dl vann

10 g salt

½ flaske tonkatsu

 

Skrell alle grønnsakene, skjær dem opp på en mandolin og tilsett tomatpaste og kombu. Bland sammen olivenolje, stek grønnsakene i 50 minutter og rør slik at de ikke brenner seg. Etter 50 minutter tilsettes 6 liter vann og dette skal koke i 40 minutter. Tilsett tonkatsu og la det koke videre. Sil av og sett til side. Denne kraften kan fryses og er super til smaksetting av ris.

 

Plomme- og limechutney

2 ss plommesaus

¼ pakke med grønn koreansk saus

5 dl limepuré

2 ss agar agar

 

Bland ingrediensene sammen til en smooth chutney.

 

Riseddik

1 l sushi eddik

5 dl mirin

500 g brunt sukker

50 g salt 

1 kombublad

3 kopper sushiris 

 

Vask risen godt og la den ligge i kaldt vann i 20 minutter. Kok risen i 50/50 vann og grønnsakskraft, og tilsett ca. 5 dl riseddik. La den få et oppkok og koke I 3-4 minutter. Trekk risen på svak varme til væsken er absorbert. Legg risen på et fat med høye kanter og avkjøl den.

Server risen og chutneyen sammen med fine fileter skåret som sushi av hvit fisk eller tunfisk.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev