Drikke Godt til hjort!!

Godt til hjort!!> To gode viner og spennende oppskrifter til det gode kjøttet

Hjortekjøtt er magert, mørt og har en mild smak som gjør det anvendelig til mange retter, som steking, gryter, grilling og speking. For å bevare saftigheten, anbefales det å steke kjøttet på høy varme først f.eks. i panne og deretter ferdig på lavere temperatur i ovnen til ønsket kjernetemperatur, gjerne 56-58 ° C for medium, før det får hvile i 10-20 minutter. 

Her server vi noen gode oppskrifter på hjort og viner som passer til!

 

Manuel Olivier Hautes Côtes de Nuits Vieilles Vignes 2022

Vinen har duftaroma med fint preg av modne røde bær, morell, urter, fat og litt sopp. Om du rosasteker filèt  og kombinerer med skogsopp og sjy, får du en vellykket paring med denne.

Pris kr 399

 

 

Cà dei Frati Ronchedone

Vinen har duft av krydder, urter, blåbær, kirsebær, balsamicoeddik og mørke bær. Den passer fint til klassisk hjortestek med kremet saus krydret med muskat og einebær sammen med grønnsaker vil trives godt med denne.

Pris kr 389

 

Du finner oppskrifter her > 

Hjortecarre > 

appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/vilt/hjortecarre

 

Hjort og steinsoppterrin> 

appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/vilt/hjort-og-steinsoppterrin

 

Hjortegryte , flesk, sopp, løk, fløtesaus og potetmos > 

appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/vilt/hjortegryte

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev