Hjortekjøtt er magert, mørt og har en mild smak som gjør det anvendelig til mange retter, som steking, gryter, grilling og speking. For å bevare saftigheten, anbefales det å steke kjøttet på høy varme først f.eks. i panne og deretter ferdig på lavere temperatur i ovnen til ønsket kjernetemperatur, gjerne 56-58 ° C for medium, før det får hvile i 10-20 minutter.
Her server vi noen gode oppskrifter på hjort og viner som passer til!

Manuel Olivier Hautes Côtes de Nuits Vieilles Vignes 2022
Vinen har duftaroma med fint preg av modne røde bær, morell, urter, fat og litt sopp. Om du rosasteker filèt og kombinerer med skogsopp og sjy, får du en vellykket paring med denne.
Pris kr 399

Cà dei Frati Ronchedone
Vinen har duft av krydder, urter, blåbær, kirsebær, balsamicoeddik og mørke bær. Den passer fint til klassisk hjortestek med kremet saus krydret med muskat og einebær sammen med grønnsaker vil trives godt med denne.
Pris kr 389
Du finner oppskrifter her >
Hjortecarre >
appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/vilt/hjortecarre
Hjort og steinsoppterrin>
appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/vilt/hjort-og-steinsoppterrin
Hjortegryte , flesk, sopp, løk, fløtesaus og potetmos >
appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/vilt/hjortegryte