Hovedretter vilt Hjortegryte , flesk, sopp, løk, fløtesaus og potetmos

Hjortegryte , flesk, sopp, løk, fløtesaus og potetmos>

500 g grytekjøtt av hjort, for eksempel bog, lår, nakke eller side 

100 g flesk i terninger

200 g sjampinjong

1 kepaløk

600 g skrelt mandelpotet

100 g meierismør

2 dl kremfløte

 

Kutt hjortekjøttet i terninger og brun det i en panne. Ha kjøttet over i en kjele og kok til det er mørt. Stek flesk sammen med sopp og løk og ha på fløte. Kok til en god fløtesaus. Ha i det kokte viltkjøttet og smak til med salt og pepper. Kok mandelpoteter møre, og mos dem sammen med meierismør. Smak til med salt og pepper.  Serveres med tyttebærsyltetøy.

 



Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev