FOTO Marius Rua
KOKK Heidi Bjerkan og Espen Aunæs
Appetitt 4/2013
Hjortecarré
1 hjortecarre
hvitløk etter smak
noen kvaster timian
stekeolje og smør
Bind opp hjortecarreen og brun den godt i stekeolje. Avslutt stekingen med smør, timian og hvitløk.
Grønnsaker
4 små gulrøtter
500 g vanlige gulrøtter
100 g knekkbønner
1 rødbet
ingefær
olivenolje
Skrell små gulrøtter, vacumer dem med smør, salt og ingefær og steam dem på 90 °C i 25 minutter. Kok de vanlige gulrøttene møre i vann, kjør opp til glatt puré og smak opp med olivenolje og revet ingefær. Snitt knekkbønner og kok dem i godt saltet vann. Smak opp med salt, sukker og sitron. Skrell rødbeter og kutt i tynne skiver og stans ut med en blomsterutstikker. Anrett etter eget ønske enten hel på et fat eller som en porsjonsrett.