Matnytt Jakten på havets kardinal

Jakten på havets kardinal > starter i dag 1.oktober klokka 08:00 i hele landet.

Den norske hummeren er regnes som et av verdens mest eksklusive skalldyr. Den har en plass på toppen av råvarestigen og det er vel fortjent. Kjøttet er hvitt, fast og særdeles smakfullt. Som det største krepsdyr trives den på grunt vann og den lever fra langs kysten vår helt opp mot Trøndelag. Hummeren vokser veldig sakte og er også veldig territorial.

Den trenger store områder for å utvikle seg og bestanden. Det er derfor svært vanskelig å drive oppdrett på den for den trives alene en og en og trenger stor plass.  Hummeren er fredet, og utrydningstruet, så det er bare lov å fange den i to måneder av året. En hummer kan bli opptil 30 år gammel, men de fleste du finner i butikken er 6-7 år gamle. Hummeren gyter om sommeren.

 

Mye av den importerte hummeren du finner i fiskedisken er fra Canada og USA. Sesong for norsk hummer er fra Norsk hummer 01. oktober – 01. desember, kanadisk hummer hele året.Hummer kokes levende, og spises som regel naturell med majones. Det er også populært å grille den, og da kommer søtsmaken i kjøttet enda bedre frem. Skallet er tar man vare på for å koke deilig hummerkraft.

 

1.Hummer med utvendig rogn er fredet hele året

2.Hummer som er mindre enn 25 cm må settes ut igjen i sjøen

3.Du kan ikke fange hummer i hummerreservatene

4.Du må melde deg på til hummerfiske hvert år

5.Du kan maks bruke 10 teiner per person og per båt

6. Teinene skal ha minst to fluktåpninger pluss ett rømmingshull

7.Teinene skal røktes minst én gang i uka.

8. Vaket må merkes med deltakernummer, navn og adresse

9.Meld fra i Fritidsfiskeappenhvis du mister redskap

10. All fangst må selges gjennom salgslag eller godkjent kjøp eller godkjent kjøper

 

 

Oppskrift på breiflabb, hummerhale, gresskar og rosmarin > 

appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/fisk-skjell-og-skall

 

Du finner mange gode oppskrifter med hummer som råvare i vår oppskriftsbase. Bruk hummer som søkeord i søkefeltet.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev