Drikke VINER TIL PÅSKEN!

VINER TIL PÅSKEN!>

Påsken er en høytid som gir tid og rom for kos og avbrekk fra hverdagens stress og og gjøremål. Om den feires hjemme eller borte så er det uansett en god tid for å nyte god mat og drikke på alle plan.

Her er noen anbefalinger til påskens middager og kos.

 

Til aperitif

Hva med å servere noe litt annerledes som aperitiff i år?

Birichino lager en sjarmerende pet nat på druen Malvasia fra Monterey i California. Den har myke bobler, er aromatisk og floral med innslag av tropisk frukt og sitrus og har flott syrestruktur og god fruktighet. Fargen er også i påskens palett – litt uklar, lys strågul. Den kan være litt som et påskeegg i seg selv, men gjør seg også veldig godt i solveggen.

Birichino Pétulant Naturel Malvasia Bianca

Pris kr 369,90

 

Til påskekyllingen

Saftig gårdskylling stekt hel i ovn er et flott følge til viner fra Beaujolais da disse vinene på druen gamay er saftige og fruktdrevne uten mye tanniner. Fruktigheten i vinen gjør også at den går godt til salte, smaksrike oster som vellagret Jarlsberg, Edamer og Emmentaler hvis man ønsker litt rødvin til enkel snacks. Denne vinstilen fungerer også godt alene til peiskosen.

Louis Jadot Beaujolais-Villages Comb Aux Jacques 2022

Pris kr 214,90

 

 

Til påskelammet

Tradisjonell lammestek med tilbehør krever en vin av noe kraftigere karakter. Det er mange gode alternativer, men vi anbefaler en saftig vin med litt grep og fine syrah aromaer. Syren i vinen balanserer fedmen i lammet og er viktig for en god kombinasjon. Crozes-Hermitage ligger sør i den nordlige delen av Rhône og lager syrah med flott friskhet. Chapoutier sin La Petite Ruche kommer nå i ny årgang - 2021.

 

M. Chapoutier La Petite Ruche Crozes-Hermitage 2021

Pris kr 259,90

 

Hvis det er mer praktisk med vin på boks anbefaler vi Belleruche Côtes-du-Rhône. Det er en blanding av druene grenache og syrah hvilket gir en litt lettere stil enn vinen over. Boksen er en typeriktig Côtes-du-Rhône vin med krydret bærpreg, litt urter og blomst. Den har flott syre og god konsentrasjon og passer utmerket til et deilig lammemåltid.

 

M. Chapoutier Belleruche Côtes-du-Rhône 2022

Pris kr 559,90

 

 

Til allround kjøtt

Denne vinen er en rimelig og god nykommer fra Uruguay som passer til mange kjøttretter – fra en relativt ukjent drue som heter marselan. Den er svært fargetett og smaksrik med både bær og krydder. Den har god friskhet og diskré tanniner og går derfor utmerket både til en god kjøttgryte, pasta med smaksrik oksekjøttsaus og den klassiske biffen med pepper eller rødvinssaus.

Brisas del Este Marselan 2021

Pris kr 179,90

 

Hvitt alternativ

For de som ikke ønsker rødvin, kan vi anbefale en hvitvin fra Saint-Pèray i Rhône laget på 100% Marsanne. Saint-Pèray har store forekomster av granitt som ofte gir et saltmineralsk preg på vinen. Dette saltpreget gjør at vinen oppleves frisk. Det samme gjør appellasjonens beliggenhet, høyt oppe i en åsside. God friskhet kler også fetere mat, så prøv den gjerne til påskekyllingen eller for eksempel røkt og speket andebryst og gjerne med en lett salat ved siden av hvis man ønsker et litt lettere måltid eller til diverse charcuterie. Akkurat kommet i ny årgang.

M. Chapoutier Haut-Chamblard 2022

Pris kr 429,90

 

 

Allround hvitvin

Karl May lager kvalitetsvin fra Rheinhessen helt ned på boksnivå. Denne vinen er, som navnet tilsier, håndlaget - fra A til Å. Èn og èn boks tappes med gravitasjon ned i kjelleren og det er kun kaffefilter som benyttes til filtrering av vinen. Resultatet er en fyldig og konsentrert vin full av liv. Den er meget anvendelig og passer godt alene, til diverse sushi og asiatisk mat, enkel sjømat, fisk, svin og kylling. Eller hva med et smørbrød med pillede reker skulle det bli en varm og solrik påske i byen?

 

Karl May Handmade Riesling

Pris kr 559,90

 

Påskegodt

Avslutt et deilig måltid med et glass dessertvin eller isvin fra Bringebærlandet.

Bringebærlandet er en liten produsent i Drøbak som lager strålende viner av bringebær. Smaker klokkerent og intenst av deilige bær. Vinene passer som en dessert i seg selv, men er også fine til desserter og kaker med bær eller sjokolade uten for høyt kakaoinnhold.

Isvinen lages ved at mosten fryses ned etter plukking og forsiktig pressing av bringebærene. Når vinteren kommer settes så bringebærmosten ut i friluft og gjennom sakte tining, tappes det en konsentrert bringebærsirup som settes til gjæring. Det er den første og mest konsentrerte mosten som går til denne vinen. 

 

Isvinen har derfor høyere konsentrasjon enn dessertvinen. Den er intens med sine 216 gram sukker og 20 gram syre per liter. Dessertvinen kommer fra mosten som er tappet etter isvinen og er noe lettere med 125 gram sukker og 11 gram syre per liter.

Isvinen finnes i en større flaske enn tidligere, 0,375l.

 

Bringebærlandets Dessertvin 2022

Pris kr 239,90

 

Bringebærlandets Isvin 2022

Pris kr 339,90

 

Du finner oppskrift på  lammebaron, rotgrønnsaker og sennepskum >

appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/lam/lammebaron

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev