FOTO stian broch
desember 2020 Vinskribent Heidi Jaksland Kvernmo iglasset.no
Torsk
Når man velger vin til torsk bør man i tillegg til selve fiskesmaken, tenke på tilbehør og saus. Den enkleste formen for servering, kun bestående av flatbrød, potet, fisk og smør, fordrer en enklere vin en om torsken får følge av smaksrikt tilbehør og en kraftig smørsaus. Det tradisjonelle torskemåltidet ledsages ofte av rødvin i Norge, men jeg vil også slå et slag for hvitvin som i mine gane smaker bedre til torsk. Skal det likevel serveres rødt bør den være lett med lite tanniner og saftig fruktighet.
Matrot Meursault 2018
Varenr. 3316301 i basis – kr 479,90
Frankrike, Burgund, Meursault. 100% chardonnay. Åpner med duft av røyk, gule epler, epleskrell og smør.
Fyldig og rik, flott syre. Smak av sitrus, epler, smeltet meierismør og et hint av nøtter. Konsentrert og mineralsk avslutning. 91 poeng
Oppskrift på sprøstekt torsk med fritert kyllingskinn og erterpure >
appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/
I GLASSET iglasset.no
Heidi Jaksland Kvernmo
Heidi Jaksland Kvernmo er vinskribent og har jobbet med vin i 25 år. Hun startet sin vinkarriere i Vinmonopolet og jobbet der i 10 år før hun startet I Glasset der hun er frilans vinskribent og har ulike vinrelaterte aktiviteter. I tillegg driver hun gård med gås, vaktel, bier og storfeproduksjon på Geitastranda utenfor Trondheim.
Heidi har Diploma in Wines and Spirits fra Wine & Spirit Education Trust (WSET), er sertifisert Fine and Rare Wine Specialist fra Austrian Wine Academy og har også vært innom Master of Wine-studiet i fire år.
Bloggen iglasset.no har eksistert siden 2008. Her er det vintips, omtaler av nyhets- og spesialslippene hos Vinmonopolet og artikler om smått og stort fra vinens verden. Aller best liker Heidi å skrive små epistler om gode vinopplevelser som passer inn i slagordet: «Livet er litt som et glass med vin. Det kan være tomt, det kan være halvfullt eller det kan renne over».