Santorini-gården ligger på Kamari Beach, stranden på østsiden av øya, nærmere bestemt mellom Kamari og Monolithos.
Produksjonslokalet er i en tidligere tomatfabrikk som nå er restaurert og bevart som et industriminne. Lokalet er blitt et hjem for Gaia og deres tradsisjonellle-møter-moderne vinproduksjon. Teknologisk oppdatert, men med respekt for den lokale historien. Her produseres vin av Assyrtiko-druen, med røtter tilbake til arkaisk tid og med avkastning så lav som 4,5 hl/ha (2024), høstet fra nær og over 1000 år gamle vinranker, uten naturlig grunnvann og med én klase per ranke i gjennomsnitt.
Assyrtiko By Gaìa Wild Ferment
Vinen har en kompleks aroma med klar mineralitet, hint av gjærbakst og lette sitrusaromaer flott balansert med elegante eikearomaer. Den er smaksrik med syrlig sitrus, elegant med integrert mineralitet, saftig tropisk lys frukt og lang finish.
Den passer til aperitif, fisk, skalldyr og fugl.
Pris kr 369,90 (BU)
Gaia Thalassitis Assyrtiko 2023
Dette er en svært mineralsk vin med hint av sitrus, flint og markante mineraler. Den er tørr, frisk og syrlig med anslag av sitrus, hvite blomster og kaprifol. Vinen har lang finish.
Den passer til aperitif, fisk, skalldyr, fugl og svin
Pris kr 339,90 (BU)
Du finner oppskrift på torsk, melkeskum og løk her >
appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/fisk-skjell-og-skalldyr/torsk