Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Torsk, melkeskum og løk

Torsk, melkeskum og løk>

120 g lettsaltet torskeloin

 

Tørk av fuktighet og salt på torsken. Stek den med skinnet på i en mellomvarm teflonpanne til den er hvit i midten. 1 ss Rørossmør smeltes i det du snur torsken. Skum torsken i pannen.

 

Melkeskum

2 dl Rørosmelk

40 g brent hvitløkpurre 

40 g grønn purre, brunoise

 

La ingrediensene koke i  2-3 minutter. Dekk over med plast og la det stå i 40 minutter. Sil av og skum opp.

 

Løk

2 banansjalottløk, ca. 60 g

2 ss agavesirup

1 dl vann og 2 ss buljong

2 ss rapsolje

1 fedd hvitløk

laurbærblad

1 stilk hvitløk

 

Brun sjalottløken i pannen på svak varme over lengre tid. Tilsett agavesirup, hvitløk og laurbærblader. Tilsett vann etter 15-20 minutter. Server som garnityr til den lune torsken.    

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev