Nyhet
Drikke Vin til høstens matfat

Vin til høstens matfat>

Høsten er fin med mange smaker og både vilt, lam og grønnsaker har en god sesong. Her er fire viner som passer godt til forskjellige retter med høsten som fellesnevner.

 

Kein Name Rhenhessen Pinot Noir 2024

Kein Name – som på godt norsk betyr «uten navn» – er et spennende konsept, hvor serien består av elegante cool climate-viner laget på aromatiske druer. Solid håndverk og det mangfoldige jordsmonnet i Rheinhessen gir viner av høy kvalitet, med fin balanse mellom fruktige og mineralske toner. Denne vinen har en tydelig duft av røde bær, og en frisk, fruktig smak med god fylde. Den passer særlig godt til magert viltkjøtt med lette sauser, samt retter med sopp og grønnsaker.

Pris kr 150

Odfjell Armador Cabernet Sauvignon 2023

Odfjell Vineyards er en ledende aktør innen bærekraftig vinproduksjon, med fokus på økologisk jordbruk og høykvalitets terroir-drevne viner. Med røtter i Bergensk arv og chilensk vintradisjon dyrkes vinmarkene i harmoni med naturen etter økologiske og biodynamiske prinsipper. I vineriet brukes tyngdekraft fremfor maskiner, noe som minimerer inngripen og bevarer vinens renhet. Signaturvinen Armador Cabernet Sauvignon er småskalaprodusert, med friskhet, moden frukt, eleganse og struktur – en vin som både imponerer nå og kan lagres i mange år. En perfekt all-rounder for viltkjøtt, storfe og lam med sin høye fruktintensitet, friskhet og elegante tanninstruktur.

Pris kr 162,90

 

Cuvée Saint Vincent Pinot Noir

Denne vinen harduftaroma preget av røde bær, urter og blomster.

Smaken har fruktig preg av røde bær og urte r og den har en frisk ettersmak.

Fargen er middels dyp rød. Passer til lyst kjøtt, småvilt og grønnsaker

Pris kr 224

 

A.D. Coutelas Origin' Brut

En Champagne, brut med Litt dempet aroma av av sitrus, eple og bakverk og hint av svalt krydder og mineraler.

Smaken er litt utviklet med kremet tekstur og brus, preg av sitrus og eple, litt nøtt, kjeks og mineraler. Fargen er lys strågul

Den passer til aperitif, skalldyr og fisk og til retter av sopp

Pris kr 409, 90

 

Du finner oppskrift på lammenam her > 

appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/lam/lammenam

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev