Den sjarmerende duoen er på nye eventyr, og denne gangen har de laget vin, valget falt på vakre Toscana. Utallige turer til denne flotte regionen, i hjertet av Italia, har inspirert dem i utviklingen av denne vinen at det ble nettopp Toscana er ikke helt tilfeldig. Dette anerkjente vinområdet byr på noen av de mest matvennlige og smakfulle vinene i verden.
Det er noe helt unikt med denne regionen. De vakre åssidene, den ekte, kortreiste maten og de autentiske menneskene. «Det er ikke rart vi forelsket oss i dette området» sier Truls og Hellstrøm.
Det har tatt tid å finne den rette vinen og i samarbeid med Rebel har Truls og Hellstrøm smakt seg igjennom et hav av viner. Det har tatt over ett år.
Her skulle alt klaffe, og målet var å finne noe som ville passe folk flest- noe folkelig og godt. Etter mye slurp og spytt falt valget til slutt på en klassisk sangioveseblend som er både saftig, fruktig og lett å like.
Truls og hellstrøm beskriver vinen slik:
«Denne vinen har en karakteristisk sangiovesestil med flott balanse mellom syre, fruktighet og bløte tanniner. Perfekt til litt rustikk mat av kjøtt og fisk. Krydret med rosmarin, salvie, hvitløk og sort pepper og selvsagt til pizza og pastaretter.
Vin og mat henger sammen som et godt ekteskap.»
Etter god smak var det å tilby en økologisk vin et av de viktigste kriteriene for dette prosjektet. Etter samtaler med vinmakere fra hele Italia, er det ikke noen tvil om viktigheten av å tenke på miljøutfordringene vi står ovenfor og å jobbe i takt med naturen.
Det er en meget krevende jobb å være vinbonde i dag med tanke på det ustabile og krevende været mange i regionen opplever. Den nye generasjonen vinmakere går tilbake til sine røtter og velger økologiske eller biodynamiske drift for å prøve å hanskes med utfordringene de står i.
«Dette er den eneste veien å gå, ikke bare når det gjelder vin, men også i valg av mat» sier duoen og legger til at det er viktig å ha et bevisst valg når man velger i mathyllen eller på polet.
Truls & Hellstrøm Toscana Rosso
Lukten har aroma av røde og mørke bær, kirsebær, jordbær, moreller og plommer. Hint av blomster og anis. Smaken er frisk med god tanninstruktur. Fargen er dyp rød med blåskjær. Vinen passer som aperitif, lyst kjøtt og retter av storfe.
Pris kr 499,90
Her finner du oppskriften på steak fiorentina >
appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/kjott