Drikke Fyldig og bløt italiener

Fyldig og bløt italiener>

Her er vi i Italia og hos Allegrini, en av de fremste produsenten i Veneto. Denne vinen er en ripasso-variant fra enkeltvinmarken Palazzo della Torre der en andel av druene er tørket.

 

Druemix er områdets tradisjonelle corvina, rondinella, corvinone og en liten dæsj sangiovese. Kamfer, rosiner, mokka, cappucino og sviske på duft. Fyldig og bløt, smak av rosin, sviskegrøt, moreller, tørkede tranebær og mørk sjokolade. Fin syre liver opp den tørkede frukten. God lengde. Denne vinen passer godt til retter av vilt.

88 poeng

 

Allegrini Palazzo della Torre 2016  
Varenr. 5506401 i Test – Kr 239,90 

 

Oppskrift på gravet reinsdyr,syltet gresskar og gresskarpure >

appetitt.no/oppskrifter/forett-smaretter/vilt/gravet-reinsdyr

 

 

I GLASSET iglasset.no/

 

Heidi Jaksland Kvernmo

 

Heidi Jaksland Kvernmo er vinskribent og har jobbet med vin i 25 år. Hun startet sin vinkarriere i Vinmonopolet og jobbet der i 10 år før hun startet I Glasset der hun er frilans vinskribent og har ulike vinrelaterte aktiviteter. I tillegg driver hun gård med gås, vaktel, bier og storfeproduksjon på Geitastranda utenfor Trondheim.

 

Heidi har Diploma in Wines and Spirits fra Wine & Spirit Education Trust (WSET), er sertifisert Fine and Rare Wine Specialist fra Austrian Wine Academy og har også vært innom Master of Wine-studiet i fire år.  

 

Bloggen iglasset.no/  har eksistert siden 2008. Her er det vintips, omtaler av nyhets- og spesialslippene hos Vinmonopolet og artikler om smått og stort fra vinens verden. Aller best liker Heidi å skrive små epistler om gode vinopplevelser som passer inn i slagordet: «Livet er litt som et glass med vin. Det kan være tomt, det kan være halvfullt eller det kan renne over».

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev