Nyhet
Forett / småretter vilt Gravet reinsdyr , syltet gresskar og gresskarpure

Gravet reinsdyr , syltet gresskar og gresskarpure>

1 kg ytrefilet eller flatbiff av reinsdyr

50 g salt

50 g sukker

50 g brun farin

1ts grovkvernet pepper  

2-3 ss knuste einebær

1 dl akevitt 

Bland sukker salt, pepper  og einebær

 

Einebær knuses i morter. Gni inn kjøttet, hell over akevitt. Det er praktisk å bruke en plastpose. Legges kaldt, snu med jevne mellomrom. Etter 2-3 dager kan du ta opp kjøttet.

Ved servering skjæres kjøttet i så tynne skiver som mulig.      

 

Syltet gresskar

1 kg gresskar

4 dl eddik

800 g sukker

2 dl fersk appelsinsaft  

1l vann

40 g hel frisk ingefær  

1 ts hel sort pepper  

1 laurbærblad  

1 ts hel nelikk

 1 stjerneanis  

 

Vask gresskaret, del det i to og skrap ut kjernene. Skjær i skalker og skrell skalkene. Skjær fruktkjøttet i terninger. Kok opp eddik, sukker, appelsinsaft, vann, krydder, ingefær og la gresskarterningene koke seg blanke og møre i laken. Fyll gresskarterningene på glass eller i krukker. Kok laken videre ca. 15 min. til den blir tyktflytende. Hell laken over gresskarterningene. Avkjøl og sett på lokk.  Oppbevar syltet gresskar mørkt og kjølig.    

 

Gresskarpurè

1 kg gresskar  

salt og pepper etter smak  

50 g smør

 0,5 ts malt muskat  

3 ss matfløte  

 

Skrell gresskaret, ta ut kjernene og del kjøttet i små biter. Kok fruktkjøttet i lettsaltet vann ca. 10 minutter. Mos gresskarkjøttet til fin pure. Kok opp pureen og la den trekke på svak varme slik at noe kraft fordamper og mosen blir passe tykk. Tilsett smøret og kok videre under omrøring. Smak til med salt og pepper. Rør inn fløte like før servering.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev