Tenuta Carretta holder til i Piobesi d’Alba i Roero i Piemonte. Et vineri med en stolt fortid og historie helt tilbake til 1467. De har i dag rundt 70 hektar vinmark fordelt på områdene Langhe, Roero og Monferrato. Rundt 35 av disse ligger som et amfiteater rundt vineriet.
Tenuta Carretta lager kun vin av egne druer, og disse høstes manuelt før de for en skånsom pressing og en balansert maserasjon. Fermentering foregår på temperaturkontrollerte ståltanker før videre lagring kan foregå på fat av forskjellige størrelser. Hele kjelleren ble bygget på ny på 90-tallet med blant annet stor lagringsplass for eldre årganger.
De viktigste druene de dyrker er arneis, nebbiolo og barbera. De har blant annet 2,6 hektar i den legendariske Cannubi-vinmarken i Barolo. De dyrker også litt favorita (vermentino) og dolcetto.
Carretta Barbera d'Alba 2019
Vinen dufter av kirsebær, pepper og søte plommer. Den er juicy og med lett frisk frukt og frisk syre. Vinen har godt preg av saftige bær og urter og er en lett fyldig og fruktig rødvin. Dette er en ordentlig all rounder fra Piemonte og passer perfekt til taco, tapas, pizza, pasta eller til å kose seg med uten mat.
Pris kr 152
Vinmonopol nr. : 4196401
vinmonopolet.no/Producenter/Ten-Carretta
Her er oppskrift på osso bucco, potetpure og gremolata > appetitt.no/oppskrifter
Du finner mange gode i vår oppskriftsbase. Bruke søkeord eller gå inn på de ulike kategoriene i OPPSKRIFTER >