800 g kalveskank, med bein eller kalveplomme
1 gulrot
1 kepaløk
1 stangselleri
1/2 sellerirot
2 fedd hvitløk
200 g skåldede hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
2 dl tørr hvitvin
2 liter vann
Skankene brunes godt i olje sammen med grønnsakene. Til slutt helles tomater og tomatpuré over sammen med hvitvin og kokes inn. Slå over vannet og kok opp. La det trekke i ca 2-3 timer. Ta ut skanken og sil kraften. Kok inn kraften til den begynner å tykne. Legg skanken tilbake i kraften, varm opp og server.
Tomatsalat
200 g assorterte tomater
1 ss olivenolje
salt og pepper
Tomatene deles opp i passe biter, vendes inn i oljen og smakes til med salt og pepper. Fordel tomtene utover et bakepapir og tørk dem i ovnen ved 120 °C i ca 40-50 minutter. Fordel tomatene på toppen av kjøttet ved servering.
Olivenpotetpuré
400 g skrelte tørre poteter
2 ss usaltet smør
1 dl god olivenolje
salt og cayennepepper
Potetene kokes møre i vann. Sil av vannet. Rør inn smør og krydre med olivenolje. Smak til med salt og pepper. Juster tykkelsen på pureen etter ønske ved å tilsette mer eller mindre med helmelk.
Gremolata
4 ss finhakket persille
1 ss finrevet sitrongress
1 ts finhakket hvitløk
1 dl olivenolje
salt og pepper
Alle ingredienser blandes og smakes til med salt og pepper. Gremolataen legges over kjøttet ved servering.