Hovedretter Kjøtt Osso buco, potetpuré og gremolata

Osso buco, potetpuré og gremolata>

800 g kalveskank, med bein eller kalveplomme

1 gulrot

1 kepaløk

1 stangselleri

1/2 sellerirot

2 fedd hvitløk

200 g skåldede hermetiske tomater

2 ss tomatpuré

2 dl tørr hvitvin

2 liter vann

 

Skankene brunes godt i olje sammen med grønnsakene. Til slutt helles tomater og tomatpuré over sammen med hvitvin og kokes inn. Slå over vannet og kok opp. La det trekke i ca 2-3 timer. Ta ut skanken og sil kraften. Kok inn kraften til den begynner å tykne. Legg skanken tilbake i kraften, varm opp og server.  

 

Tomatsalat

200 g assorterte tomater

1 ss olivenolje

salt og pepper

 

Tomatene deles opp i passe biter, vendes inn i oljen og smakes til med salt og pepper. Fordel tomtene utover et bakepapir og tørk dem i ovnen ved 120 °C i ca 40-50 minutter. Fordel tomatene på toppen av kjøttet ved servering.

 

Olivenpotetpuré

 400 g skrelte tørre poteter

2 ss usaltet smør

1 dl god olivenolje

salt og cayennepepper

 

Potetene kokes møre i vann. Sil av vannet. Rør inn smør og krydre med olivenolje. Smak til med salt og pepper. Juster tykkelsen på pureen etter ønske ved å tilsette mer eller mindre med helmelk.

 

Gremolata

 4 ss finhakket persille

1 ss finrevet sitrongress

1 ts finhakket hvitløk

1 dl olivenolje

salt og pepper

 

Alle ingredienser blandes og smakes til med salt og pepper. Gremolataen legges over kjøttet ved servering.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev