I 2014 begynte Viña San Pedros landbruksteam å lete etter et nytt område for Pinot Noir-produksjon. De fant Purén-området i den østlige delen av Nahuelbuta-fjellkjeden i den uutforskede Malleco-regionen. Malleco er én av de mest regnfylte og kjøligste vinregionene i Chile, og kan på mange måter minne litt om Burgund i Frankrike. Etter flere diskusjoner, ledet av Indap og støttet av National Irrigation Commission, inngikk Viña San Pedro en avtale med Mapuche-samfunnet om å plante 10 hektar Pinot Noir sammen med fire familier, hver med 2,5 hektar plantet på sin egen mark.
Dette er første gang et Mapuche-samfunn har forsøkt vindyrking. I tre år lærte Mapuche-samfunnet om jordsmonn og vanskelighetene med å dyrke Pinot Noir. I 2019 ble den første Mapuche-vinen lansert på det norske markedet: TAYU 1865 Pinot Noir. Tayu, betyr "vårt" på Mapundungun - urfolkspråket.
Tayu 1865 Pinot Noir 2021
Vinens lukt er fruktig og litt krydret med begynnende utvikling, preg av kirsebær, jordbær, mynte, lakris og fat. Smaken er nyansert, saftig og litt krydret med preg av morell, jordbær, litt lakris, svale urter, mynte og fat.
Fargen er dyp rød. Den passer til lyst kjøtt, lam og sau og storvilt
Pris kr 229,90
Du finner oppskrift på lam, rødbeter og hasselnøttolje her >
appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/lam/lam-rodbeter-og-hasselnottolje