Nyhet
Drikke Spennende akevittnytt fra Atlungstad!

Spennende akevittnytt fra Atlungstad!>

I 2024 feirer grenseysteriet mellom Lom og Skjåk 100 år med stolte ystetradisjoner. Ysteriet har gjennom alle disse årene produsert den tradisjonsrike grytekokte brunosten, inspirert av budeia Anne Hov, som utviklet den første Gudbrandsdalsosten i 1863. Brunosten blir fortsatt laget på gamlemåten og er kjent for sin rike, fyldige smak med hint av karamell.

For å markere 100-årsjubileet har vi utviklet en unik akevitt basert på grytekokt brunost fra ysteriet på grensen mellom Lom og Skjåk. Denne akevitten er en hyllest til de lokale bøndene og ysterne som stolt har holdt disse tradisjonene i hevd i 100 år, og til Anne Hov som la grunnlaget for en av Norges mest kjente ostetradisjoner.

Akevitten inneholder laktose.

Brunostakevitt

Atlungstad Brunost Akevitt har fått smak fra ekte brunost. Her er det brukt maserat og destillat av den originale Gudbrandsdalsosten G35. Krydder og fataromaer, med toner av brunost og sherry i ettersmaken og den passer best som avec, eller en skive brunost. Fargen er mørk gyllen.

Pris kr 439,90

 

Takk til Throndhjems Aquavit Club

Sundnes Brenneri, grunnlagt i 1844 av den svenske kobbersmeden Andreas Mattson, er en av Trøndelags eldste brenneri. Etter noen år overtok Hermann Løchen, som gjorde Sundnes til en foregangsgård og startet produksjonen av den berømte Sundnes-akevitten. Brenneriet forble i familien frem til 1912, og i 1953 tok HOFF over eierskapet, og fortsatte å utvikle produksjon av potetsprit ved brenneriet frem til 2019, da produksjonen ble flyttet til Gjøvik.

Gjennom 180 år har mange norske eiere og potetprodusenter bidratt til Sundnes Brenneris historie. For å markere dette jubileet lanserer vi en eksklusiv akevitt som hyller Sundnes Brenneris rike arv og de mange generasjonene som har lagt sjela i denne tradisjonsrike håndverkskunsten. Akevitten er laget med potetsprit fra den siste spritproduksjonen på Sundnes, og bærer med seg smaken av en 180 år gammel tradisjon.

Takk til Throndhjems Aquavit Club som har vært med å utvikle akevitten. Tappet i 700 nummerert flasker.

 

Sundnæs Aquavit

Dette er en klassisk akevitt med innslag av karve, anis og sitrus. Akevitten innehloder også litt råsprit fra Sundnæs som gir produktet et lett innslag av fuselaromaer. Den er sherry i ettersmaken.Lukten har aroma av karve, anis, sitrus, fennikel og koriander. Fargen er mørk gyllen.

Pris kr 549,90

 

Minne fra rakfiskfestivalen

I Valdres har folk lange tradisjoner med rakfiskproduksjon. Rakfisk var tidligere først og fremst spist ved juletider, men har nå vært festmat som blir spist store deler av året. Rakfiskproduksjon i Valdres har utviklet seg fra å være en måte å konservere fisk på til å bli et begrep. Rakfiskelskerer med gane for god mat og drikke har nå framstilt denne akevitten, spesielt beregnet på Rakfisk-festmåltidet.

Rakfiskakevitten lanseres hvert år i begrenset opplag i forbindelse med rakfiskfestivalen på Fagernes. Etiketten er forskjellig hvert år og blir et samleobjekt.

Rakfiskakevitt Årgang 2024

Akevitten er kraftig krydret. Lagring på sherryfat har gitt akevitten en fin avrundet karakter og et flott eikepreg, med en aning sherrysødme i ettersmaken. Bør nytest avkjølet ved ca 14°c. Fargen er mørk gyllen.

Pris kr 495

 

Du finner oppskrift på brunost- og sjokolademousse her > 

appetitt.no/oppskrifter/desserter/frukt-sjokolade-bar-notter/brunost

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev