Mousse
250 g eggeplommer, ca 13 stk
125 g sukker
125 g fløte
2 ss smør fra Avdem
300 g sjokolade, helst Valrhona med 56% kakao
200 g Huldreost fra Avdem
500 g fløte fingerkjeks, lag selv eller kjøp ferdig
god kokekaffe
Smelt sukker til karamell. Ha i 125 g fløte og smør. Kok til sukkeret er løst opp og sausen tykner. Ha eggeplommene i en kjøkkenmaskin og begynn å piske mens du sper sakte med den varme karamellsausen. Pisk til eggedosisen er kald.
Smelt sjokoladen i vannbad. Riv huldreosten og smelt inn i sjokoladen. Pisk 500 g fløte til krem. Ikke pisk den for mye, la kremen heller være litt løs. Vend eggedosisen inn i den smeltede sjokoladen litt etter litt. Blandingen vil først stivne og endre konsistens. Fortsett å ha i eggedosisen, og den vil bli glatt igjen. Vend så inn den piskede kremen. Rør forsiktig til alt er blandet.
Dekk en brødform innvendig med plastfolie og ha i mousse-smeten. Dypp fingerkjeks raskt i god kaffe og dekk moussen slik at det blir en kjeksbunn når du snur den.
Sett formen kjølig i noen timer slik at den stivner før servering. Denne kan også fryses, så lag gjerne noen former når du først er i gang! Ta ut formen fra kjøleskapet i 1 time før servering slik at den får temperert seg og alle smakene komme frem! Kaken kan serveres med revet Huldreost, multer, bringebærsaus, karamellflak eller bare en god kopp kaffe!