Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Brunost- og sjokolademousse

Brunost- og sjokolademousse >

Mousse

250 g eggeplommer, ca 13 stk

125 g sukker

125 g fløte

2 ss smør fra Avdem

300 g sjokolade, helst Valrhona med 56% kakao

200 g Huldreost fra Avdem

500 g fløte fingerkjeks, lag selv eller kjøp ferdig

god kokekaffe

 

Smelt sukker til karamell. Ha i 125 g fløte og smør. Kok til sukkeret er løst opp og sausen tykner. Ha eggeplommene i en kjøkkenmaskin og begynn å piske mens du sper sakte med den varme karamellsausen. Pisk til eggedosisen er kald.

Smelt sjokoladen i vannbad. Riv huldreosten og smelt inn i sjokoladen. Pisk 500 g fløte til krem. Ikke pisk den for mye, la kremen heller være litt løs. Vend eggedosisen inn i den smeltede sjokoladen litt etter litt. Blandingen vil først stivne og endre konsistens. Fortsett å ha i eggedosisen, og den vil bli glatt igjen. Vend så inn den piskede kremen. Rør forsiktig til alt er blandet.

Dekk en brødform innvendig med plastfolie og ha i mousse-smeten. Dypp fingerkjeks raskt i god kaffe og dekk moussen slik at det blir en kjeksbunn når du snur den.

Sett formen kjølig i noen timer slik at den stivner før servering. Denne kan også fryses, så lag gjerne noen former når du først er i gang! Ta ut formen fra kjøleskapet i 1 time før servering slik at den får temperert seg og alle smakene komme frem! Kaken kan serveres med revet Huldreost, multer, bringebærsaus, karamellflak eller bare en god kopp kaffe!

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev