Selveste skreien har mange muligheter for tilberedning. Vi har skreimølje som er en av favorittene. Perfekt trukket med lever og rogn. Gode poteter og kvernet pepper og mengder med smeltet smør. Lofotkongen briljerer! Men så har vi andre måter å servere den på og det er mye som kler denne fantastiske sesongråvaren. Det er bare å nyte den i mange varianter. Her er noen gode viner i to forskjellige prisklasser som passer til.
Dr. Loosen Ürziger Würzgarten Riesling Alte Reben GG 2021
Lukter Krydret og av røde epler, varm stein og sitrus. Smaken er tørr, fyldig med fin syrestrukturer. Den er konsentrert, kompleks, mineralsk og med lang avslutning. Fargen er strågul. Den passer til Skalldyr, fisk og lyst kjøtt
Pris kr 429,90
Dönnhoff Weissburgunder trocken
Lukten er fokusert og med litt krydret aroma av eple, fersken og sitrus og innslag av blomst og mineraler. Smaken er fruktig og frisk med middels fylde, preg av sitrus og eple, litt krydder, mineraler og svale urter. Fargen er lys grønngul.
Passer til fisk og skalldyr, lyst kjøtt og som aperitif.
Pris kr 174,90
Her er oppskrift på skrei, ingefær og stekt pak choi >
appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/fisk-skjell-og-skalldyr/skrei