Nyhet
Drikke Riesling – stjernen i Bío Bío-dalen!

Riesling – stjernen i Bío Bío-dalen!>

Nyheten Cono Sur Single Vineyard N°23 Riesling blir å finne i Vinmonopolets hyller fra 1.mars. Druene er håndplukket og dyrket i vakre Bío Bío-dalen som er en av de sørligste vinregionene i Chile rett ved Patagonia.

 

 

Bío Bío ligger 36°sør for ekvator og er kjent for sitt kjølige klima og lave temperaturer i druenes modningstid. Området er et av de få stedene i Chile hvor kunstig vanning ikke er nødvendig. Et høyt innhold av rød leire i jorda gir friskhet og imponerende mineralitetsegenskaper, ideelt for en aromatisk drue som Riesling.

 

 

En smaksbombe

Riesling som opprinnelig kommer fra Tyskland tilpasser seg spesielt godt i det kjølige klimaet i Bío Bío-dalen, og resultatet er en fruktig og syrerik vin. Flere ulike aromaer møter deg i glasset: sitrus, grapefrukt, hvite blomster, og mineraler.

 

En av druens store styrker er at den tar smak fra sitt terroir, og har et godt potensial for utvikling på flaske. Cono Sur Single Vineyard N°23 Riesling er intet unntak og bærer allerede preg av lett petroleum som er en typisk duft som kommer fra utviklingen på flasken.

 

 

2021 – et krevende, men fantastisk år!

Selv om 2021-årgangen var utfordrende og krevende med tanke på strenge restriksjoner grunnet Corona-pandemien så ga det oss gode viner med veldig høy kvalitet takket være stabilt kjølig klima uten frost og sommerregn.

 

Det ble et år vi ikke kommer til å glemme med tanke på forholdene ved innhøstingen, men også i hovedsak på grunn av den fantastiske kvaliteten i vinene, sier vinmaker Matìas Rìos.

 

Den passer fint alene på terrassen, ellers er den en ypperlig match til skalldyr, sushi og asiatisk inspirerte retter. Ønsker du en Chilensk helaften så test den gjerne til Ceviche, en deilig mat og vinkombinasjon nå som våren står for døren.

 

Pris kr 169,90

 

Du finner oppskrift på laksesashimi, papayasalat, wasabi og ingefærsorbet > 

appetitt.no/oppskrifter/forett-smaretter

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev