Nyhet
Drikke Fruktig samarbeid

Fruktig samarbeid> Broll Riesling Reserve 2019

Jørn Broll står bak den eminente vin- og matbloggen Mat og Vinnnett og dette er den andre vinen han er involvert i. Den første ble lansert i november 2018 og var et samarbeid med Johannes Leitz i Rheingau, Tyskland. Broll har forflyttet seg til Østerrike og samarbeider med Petra Unger fra Kremstal om den splitter nye rieslingen som ble lansert 4. september.

Broll forteller at stilen er noe annerledes enn den forrige siden den har vært gjæret og modnet på ståltank i motsetning til Rheingau-vinen som fikk 21 måneder på fat.

 

"Blenden er gjort med tanke på fruktighet, konsentrasjon og friskhet, hvor jeg til slutt endte opp med 38% riesling fra Erste Lage marken Gaisberg og 62% riesling fra Hinters Kirchl» sier han.

 

Gaisberg er en sydvendt vinmark på toppen av Gaisberg i Krems-Stein på nordsiden av Donauelven. Vinrankene her ble plantet i 1964, og vokser på bratte gamle steinterrasser som bare kan bearbeides for hånd. Hinters Kirchl-vinmarken ligger også i en bratt, sørvendt og steinet åsside rett over Donauelven og var den første vingården faren til Petra kjøpte i 1964. Det var opprinnelig grüner veltliner i denne vinmarken, men den ble beplantet med riesling i 2002.

 

Druene fra de to markene ble plukket i to omganger i slutten av oktober før de ble avstilket og forsiktig presset. Druene fra de to vinmarkene gjærer hver for seg på ståltank og blandes sammen etter to måneder. Deretter ligger vinen på 1400 liters ståltank i syv måneder på bunnfallet. Produksjonen er på 1400 flasker og de er kun tilgjengelig på det norske markedet.

 

Broll Riesling Reserve 2019 er svært aromatisk. Det dufter deilig fersken, blomster, appelsinblomst, sitrus og mandler. Sødmefull start når vinen kommer i munnen, litt fet og tung med en frisk syrlighet som gir vann i munnen. Frukten er godt moden med det samme ferskenpreget som i duft. Smaker videre av gule epler, lime og grapefrukt, innslag av noe tropisk mot mango i avslutningen. Lang og smakfull ettersmak. 89 poeng.

Dette er en smaksrik og fyldig vin som passer til retter med en viss smakskraft. Saftig svinenakke eller ribbe er godt følge.

 

Broll Riesling Reserve 2019

Varenr. 12165501

Pris kr 250,-

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev