500 g svinenakke
Marinade
2-3 tørkede, røde chili eller chilipulver
1 stilk sitrongress
2 hvitløkfedd
4 korianderrøtter, skrapet og vasket
1 ts sukker
1 dl soyasaus, saltredusert
Kutt svinenakken i tynne skiver, mot fibrene. Knus alle ingrediensene i en morter, tilsett sukker og soya, og vend kjøttet i marinaden. Grill nakken.
Chilisaus
Nahm jiim jeuw
2 ts jasminris
2-4 ts chilipulver
3 ts sukker
1 dl limesaft
4 ss fiskesaus
4 ss light soyasaus
3 ss finhakket koriander
3 ss finhakket sjalottløk
Rist risen i en tørr panne til den er gyllen, avkjøl og knus risen til fint pulver i en morter. Smak til med fiskesaus, soyasaus, sukker og limesaus. Ha i koriander og sjalottløk tilslutt.