Drikke PRISGUNSTIG PORTUGISER FRA SYMINGTON FAMILY ESTATES

PRISGUNSTIG PORTUGISER FRA SYMINGTON FAMILY ESTATES >

Onsdag 10. januar blir  Altano Tinto 2021 lansert  i Vinmonopolets testutvalg. I forbindelse med lanseringen vil denne vinen nå leveres med skrukork. Samtidig reduseres prisen til 150 kroner (fra 159,90), noe som etter vår mening gjør den til ett av de beste kjøpene på polet!

 

Druene er hovedsakelig hentet fra noen av Symington-familiens privateide vinmarker i Douro-dalen, beliggende i Cima Corgo og Douro Superior.

Altano Tinto er fremstilt på 40% Touriga Franca, 30% Tinta Roriz og 30% Tinta Barroca. Deler av vinen er lagret noen måneder på brukte, franske 400-liters fat, resten på ståltank.

Vinmakere: Charles Symington og Pedro Correia.

 

2021 var en av de kjøligste innhøstingene på flere år, noe som resulterte i viner med fin syrestruktur. Altano Tinto 2021 har en rubinrød farge og intens aroma av modne bær med florale toner. Vinen er velbalansert, elegant og rik med korrekt fruktpreg, kryddertoner og lang ettersmak.

 

Den passer godt sammen med retter av lyst kjøtt, svin, rødt kjøtt og bacalao. Anbefalt serveringstemperatur 16° C. Drikkeklar nå, men tåler også et par år i kjelleren. Netto flaskevekt er 379 gram, noe som betyr klimasmart emballasje.Pris kr. 150,00

 

Altano betyr varme vinder som blåser over elven, som tillater fuglene å fly mellom eiendommene. OM SYMINGTON FAMILY ESTATES

Symington Family Estates eies og drives utelukkende av medlemmer av Symington-familien, og det er nå femte generasjon som er i ferd med å overta ansvaret for denne historiske vinprodusenten.

 

Symington Family Estates 

Symington Family Estates eier en rekke av de aller mest anerkjente portvinshusene; Graham's, Dow's, Warre's, Cockburn's, Quinta do Vesuvio og Smith Woodhouse. De eier 2.230 hektar i Douro-dalen hvorav 1.024 hektar er beplantet med vinranker. Dette fordeler seg på 26 Quintaer (eiendommer) og de aller fleste ligger i Douro Superior eller Cima Corgo, som er de to beste underregionene i Douro. Gjennomsnittlig alder på vinrankene er drøye 20 år, og de har også noen som er mellom 60 og 80 år gamle. Symington Family Estates står bak hver tredje flaske med Premium Port som produseres.

 

De innehar også den største organiske vinmarken i Portugal på 136 hektar. I tillegg til druer fra sine egne vinmarker har de langtidskontrakter med nærmere 1.100 vinbønder. Symington Family Estates sysselsetter ca. 650 mennesker, fordelt på nærmere 500 i Vila Nova de Gaia (Porto) og 150 i Douro- dalen. De er den eneste portvinsprodusenten som fortsatt lager og vedlikeholder sine egne eikefat og tønner. Symington Family Estates er også engasjert i veldedighet og hvert år donerer de en ambulanse til en landsby i Douro.

 

Sammen med Bruno Prats produserer Symington Family Estates den prisbelønte vinen Chryseia samt andrevinen Post Scriptum de Chryseia. Symington Family Estates er medlem av Primum Familiae Vini, en sammenslutning av 12 legendariske vinfamilier fra Italia, Frankrike, Tyskland, Spania og Portugal.

Under International Wine & Spirit Competition 2013 ble de tildelt «Portuguese Wine Producer of The Year» Trophy.

 

Da Wine Spectator i november 2014 offentligjorde sin Top 100 for 2014, fant man Chryseia 2011 som tredje beste vin, mens Dow’s Vintage 2011 gikk helt til topps!

I 2017 kjøpte de Quinta da Fonte Souto i Alentejo, familiens første eiendom utenfor Douro-regionen. Certified B Corp.

 

Du finner oppskrift på bacalao og røkt aîoli her >  appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/fisk-skjell-og-skalldyr

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev