Drikke Ogier Côtes du Rhône Artèsis

Ogier Côtes du Rhône Artèsis> Nå sertifisert økologisk

Ogier har jobbet bærekraftig i flere år og nå er vinmarkene til Côtes du Rhône Artésis sertifisert økologisk. 2022-årganen - er som tidligere basert på grenache-druer, med en stor andel syrah og en mindre andel mourvedre og marselan. Druene kommer fra steinete og leirholdige vinmarker i området Orange- Courthézon, sandholdige vinmarker i Seguret og kalk/leirholdige vinmarker i Ardèche.

 

I 2022-årgangen er det full avstilking og delvis pressing før co-fermentering på en blanding av sement og fudre ved ca. 23-28c. Vinen modner på store gamle fat i ca. 8 mnd før blending og videre modning frem til tapping.

 

Ogier Côtes du Rhône Artésis er en saftig og rik vin med preg av mørke bær, rød frukt og hint av krydder. Vinen er rik, med full kropp, men samtidig lang og elegant finish.

Vinen har moderate tanni er men en frisk syre som renser godt.

 

Ogier ble etablert i 1859 av Antoine Ogier, som var etterkommer av Ogier the Dane (Holger Danske) som på vei hjem etter slag med Charlemagne på 800-tallet slo seg ned i Sør-Frankrike. Antoine Ogier kjøpte opp et gammel bøkkeri og etablerte et negociantfirma for å handle vin.

 

 

I 1948 etablerte de sin første kjeller for å blende og tappe vin før de i moderne tid (1994) tok over Caves des Papes og siden har kjøpt opp flere andre eiendommer i Rhône.

Ogier har sitt hovedkontor- og vineri i sentrum av i Châteauneuf -du-Pape, der de også har byens største kjeller som blant annet er kjent for sine brønner fra middelalderen (Artesian wells). Her vinifierer Ogier druer fra egne vinmarker samt druer kjøpt inn fra dyrkere de har langsiktige kontrakter med.

 

 

Edouard Guerin er sjefsvinmaker hos Ogier. Han jobber etter tradisjonelle prinsipper med moderne metoder. Hovedvekten av druene høstes for hånd og han eksperimenterer med bruk av hele klaser i årganger der stilkene er sunne og oppnår full modenhet. Etter pressing modnes vinen på en blanding av sement og fat av ulike størrelser og alder.

 

Ogier Côtes du Rhône Artèsis

Vinen har fruktig preget av mørke og røde bær, svale urter og krydder, litt lær og lakris.Smaken er ung, fruktig og saftig med preg av mørke bær og litt tørket frukt, innslag av krydder og urter. Fargen er mørk blårød. Passer til storfe, lam og sau og storvilt

Pris kr 149

BIB kr 449,90

 

Du finner oppskrift på lammeskank, rotgrønnsaker og potetpuré her >

appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/lam

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev