Drikke Mini-hermitage

Mini-hermitage> til hjort og annet godt

Guigal lager vin fra hele Rhône-dalen, og er utvilsomt en av de beste og viktigste vinprodusentene i regionen. I dag er det tredje generasjon Philippe som sitter ved roret, og i likhet med sin far og farfar er han en eksepsjonelt dyktig vinmaker som har tatt vinhuset til nye høyder.

 

Suksessen skyldes både hardt og målrettet arbeid, teknisk kompetanse og smarte investeringer – som har lagt grunnlaget for viner av topp kvalitet uansett nivå, godt hjulpet av lovprisninger fra store internasjonale journalister som blant annet Robert Parker. Og Philippe er ikke noe dårligere enn sin far og farfar, snarere tvert imot. Guigal-signaturen er tydelig i alt fra de enkleste vinene til toppvinene, og kvaliteten blir bare bedre og bedre, med stadig mer presisjon, eleganse og kompleksitet – og hans Crozes-Hermitage er definitivt ikke noe unntak.

 

Crozes-Hermitage er den største appellasjonen i Nord-Rhône, og omkranser det sagnomsuste vinområdet Hermitage. Vinstilen er dermed nokså lik, men en crozes-hermitage er gjerne litt lettere og mer fruktdreven enn en hermitage. I likhet med andre vinprodusenter i øverste sjikt lager imidlertid Guigal en tett, rik og kraftig crozes-utgave som nærmer seg storebroren i kvalitet.

 

Vinen er strålende til smaksrike og krydrede kjøttretter som finnbiff og andre mektige gryter, andebryst eller rype med rotgrønnsaker, ytrefilet av reinsdyr eller elg med rødvinssaus, hjort med jordskokkpuré, ovnsbakt lammelår eller bare et realt stykke grillet biff. Den vil også være en super match til kraftige pastaretter eller ostefatet.

 

Guigal Crozes-Hermitage 2020

Aromatisk, fersk og kjølig duft av mørke kirsebær, søte blåbær, krekling, fioler, granitt, furu, sort pepper og anis. En sjarmerende, intens og klassisk crozes-hermitage som særlig i den nye 2020-årgangen har en bemerkelsesverdig delikat og leskende friskhet, en fyldig, rund og fløyelsmyk munnfølelse med finkornede og lange tanniner og en saftig, tett og kompleks smak av sødmefylte bjørnebær, kjøttfulle blå plommer, solbærknopper og svale urter som munner ut i en lang, nyansert og fast finish med et streif av lakris.

Vinen er strålende til smaksrike og krydrede kjøttretter som finnbiff og andre mektige gryter, andebryst eller rype med rotgrønnsaker, ytrefilet av reinsdyr eller elg med rødvinssaus, hjort med jordskokkpuré, ovnsbakt lammelår eller bare et realt stykke grillet biff. Den vil også være en super match til kraftige pastaretter eller ostefatet. Den vil også være en super match til kraftige pastaretter eller ostefatet. Bør serveres ved 16-17 grader.

Pris kr 300

 

Oppskrift på hjort, rødbet, røkt smør og kryddersjy finner du her >  appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/vilt

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev