Ca 700 g hjortefilet stekes i krydder som hele korianderfrø, hele sorte pepperkorn, hel kardemomme og hele nellikspiker. Alt krydderet ristes i tørr panne og kjøres til pulver.Røkt smør er smør som kaldrøykes, piskes opp, smakes til og tilsettes blader av sitrontimian.
Rødbetekomler
1 kg kokte, passerte mandelpoteter
1 stort egg
1 eggeplomme
250 g hvetemel
75 g revet parmesan
100 g ricotta
salt og pepper
litt innkokt rødbetejuice
Alt blandes sammen mens potetene er nypasserte og varme. Rull til pølser, kutt og klem dem lett. Stek rullene lett i brunet smør før servering. Rosenkål brukes som garnityr. De kokes møre, deles og stekes på snittflatene. Varm dem i smør og vann rett før servering.
Kryddersjy
1 ss honning
1 ss sherryeddik
1 dl sherry
Koriander, nellik, kardemomme og sort pepper
3 dl god hjortekraft kokes godt sammen og smakes til.