Hovedretter vilt hjort, rødbet, røkt smør og kryddersjy

hjort, rødbet, røkt smør og kryddersjy>

Ca 700 g hjortefilet stekes i krydder som hele korianderfrø, hele sorte pepperkorn, hel kardemomme og hele nellikspiker. Alt krydderet ristes i tørr panne og kjøres til pulver.Røkt smør er smør som kaldrøykes, piskes opp, smakes til og tilsettes blader av sitrontimian.

 

Rødbetekomler

1 kg kokte, passerte mandelpoteter

1 stort egg

1 eggeplomme

250 g hvetemel

75 g revet parmesan

100 g ricotta

salt og pepper

litt innkokt rødbetejuice

 

Alt blandes sammen mens potetene er nypasserte og varme. Rull til pølser, kutt og klem dem lett. Stek rullene lett i brunet smør før servering. Rosenkål brukes som garnityr. De kokes møre, deles og stekes på snittflatene. Varm dem i smør og vann rett før servering.

 

Kryddersjy

1 ss honning

1 ss sherryeddik

1 dl sherry

Koriander, nellik, kardemomme og sort pepper

3 dl god hjortekraft kokes godt sammen og smakes til.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev