Helt siden 1999 har Masi laget vin fra økologiske druer i Argentina. Vinmarkene ligger i Tupungato Mendoza, ved foten av Andesfjellene, rundt 1000 meter over havet. Varme dager og kjølige netter gir druer med en flott balanse mellom syre og sødme.
Dette er et unikt møte mellom italienske tradisjoner og argentinsk natur.
Passo doble er laget av 85 % Malbec, Argentinas viktigste druetype, og 15 % Corvina, som er en av druene i en amarone. Akkurat som med Masi-vinene fra Veneto, gjennomgår corvina- druene en tørkeprosess for å utvikle en mer konsentrert og kraftfull smak. Passo Doble har fått et kvalitetsløft fra tidligere utgaver ettersom vinen nå består av en bedre seleksjon av Malbec-druer fra høyere beliggende parseller.
Den nye 2019-årgangen har dessuten en kjølig og klassisk smaksprofil.
Vinen passer nydelig til høstlige retter med sopp og kjøtt. Den er et perfekt følge til lørdagsbiffen, og en god allroundvin som gjerne kan nytes foran peisen.
Vinen dufter og smaker av mørke kirsebær, moreller og modne plommer. 24 måneders modning på franske eikefat gir vinen bløte tanniner, et hint av krydder og fast struktur.
Pris kr 125,90 kr
Her finner du oppskrift på tomahawk-biff, chimchurri og friterte poteter >
appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/kjott/tomahaw