1 kg tomahawk-biff
havsalt og pepper
Legg biffen i romtemperatur i 2 timer før den skal grilles. Gni biffen inn med havsalt en time før grilling.
Kvern grovmalt sort pepper på biffen rett før grilling og gni den inn med olivenolje.
Sørg for at grillen er glovarm. Legg biffen rett over det varmeste punktet. Følg godt med, den skal grilles hardt, men ikke bli svidd.
Snu hvert 20. sekund hvis nødvendig. Grill biffen på alle kanter og ender.
Når du har en mørk og fin stekeskorpe, settes biffen til side på en side av grillen der varmen ikke er så intens.
Bruk termometer og stek den opp til ca. 45 °C i kjernetemperatur. Snu og vend på den ofte for å få så jevn varmebehandling som mulig.
La biffen hvile i minimum 20 minutter før du skjærer i den. Hvis den begynner å bli kald, kan den varmes opp igjen på grillen kjapt før den serveres.
Chimichurri
1 bunt persille
1 bunt oregano
1 bunt koriander
1 rødløk
3 plommetomater
god olivenolje
god rødvinseddik
salt og ev. tørket chili
Skold tomaten, avkjøl i isvann og ta av skallet. Kutt tomaten i fire båter og ta bort kjernen. Kutt hver tomatfilet i passende terninger.
Vend sammen med litt salt og legg i en sil så de får rent av seg litt.
Finhakk krydderurtene. Kutt løk i små terninger. Vend sammen tomat, løk og urter. Smak til med olivenolje og rødvinseddik.
Det skal være litt sting i sausen.
Smak til med salt og evt. tørket chili.
Friterte poteter
500 g små mandelpoteter med skall
mye havsalt
nøytral olje
Kok opp nok vann til å dekke potetene, og ha i en god neve havsalt. Vannet skal være så salt at det er helt usmakelig.
Tilsett potetene og kok til de er møre. Sil av saltvannet. La potetene dampe tørre.
Avkjøl litt før du presser lett på dem så de sprekker. Sett potetene kjølig til de skal brukes.
Varm biffen kjapt på grillen. Varm opp olje i en støpejerngryte til ca. 180 °C. Friter potetene i et par runder og
legg over på tørkepapir når de er sprø. Trancher biffen og legg på tallerken, server med poteter og chimichurri.