Nyhet
Drikke Mas Janeil

Mas Janeil > vin med sommerlig smak og duft!

Slående vilt og vakkert er det ved foten av Pyreneene. Blant daler og åser vi kjenner fra TV-sendingene fra de spektakulære fjelletappene av Tour de France. Og det blir ikke mindre vakkert av at landskapet suppleres av flotte duften av garrigue -  dette “krattet” som består av en blanding av viltvoksende urter og blomster, som hele tiden henger diskret i luften. Timian, rosmarin, lavendel - og en hel rekke andre små vekster.

 

Mas Janeil er en del av Domaines François Lurton. François er født og oppvokst i Bordeaux, men begynte sin vinkarriere i Argentina. Han  en av vinverdenens store profiler og mannen bak en rekke suksessrike viner, ikke minst Les Fumées Blanches. François Lurton leide først eiendommen Mas Janeil i en årrekke før han endelig i 2008 fikk til å kjøpe den ut.

 

Et utmerket valg, da Mas Janeil med sine 35 hektar har utmerket jordsmonn, et rikt mikroklima og druer fra gamle vinstokker.  Midt i hjertet av Agly Valley, utenfor byen Maury ligger vingården Mas Janeil. Vindruene trives godt i dette området. Her er jorden kalkholdig og karrig, det er god “ventilering” fra den avkjølende vinden fra nord, og den varme sørlige vinden som samtidig trekker skyer inn og kjøler ned temperaturen. Dette gir tørre og ideelle forhold for sunn og økologisk vinproduksjon. Mas Janeil ble sertifisert økologisk i 2021!

Mas Janeil blanc er en blanding av flere druer, Macabeo, Grenache Gris, Grenache Blanc og Viognier. De økologiske druene høstes for hånd. Vinen er spontanfermentert og videre modnet delvis i sementegg og på ståltank.

Vinen har en saftig og litt krydret stil, aromaer minner om grønne epler, lime og en anelse nøtter. Det ultimate valget i sommer, anbefales spesielt til en lun kyllingsalat!

Pris kr 173,90

 

Du finner oppskrift på  ramsløkfocaccia med grillet kyllingbryst her > 

appetitt.no/oppskrifter/grillretter/fjarkre/ramslokfocaccia

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev