Nyhet
Grillretter fjærkre Ramsløkfocaccia med grillet kyllingbryst

Ramsløkfocaccia med grillet kyllingbryst>

Focaccia

350 g hvetemel

150 g finmalt durumhvete

6 dl vann

25 g gjær

15 g salt

15 g honning

1 glass syltet ramsløk fra Nøring

10 cherrytomater

maldonsalt

 

Varm opp vannet til 37° C og løs opp gjæren. Ha i mel, honning, 1/2 glass ramsløk og salt. Elt deigen godt og sett den lunt til heving. La den heve til dobbel størrelse. Smør en langpanne med syltet ramsløk. Ha i deigen og prikk med fingrene. Hell på resten av ramsløken og gni godt inn.

Del cherrytomatene i to og trykk dem ned i focacciaen. Strø over maldonsalt. La deigen heve til dobbel størrelse igjen og stek den på 220° C 10 minutter. Flytt focacciaen over på rist og stek i 8 minutter til.  

 

Kyllingbryst

3 Stange kyllingbryst

3 skiver St Kristina spekeskinke

pepper etter smak

 

Krydre kyllingbrystene med pepper og grill dem raskt på direkte varme. Surr 1 skive spekeskinke rundt hvert bryst og stek videre på indirekte varme til brystene har en kjernetemperatur på 60° C. La dem hvile i 5-8 minutter før du skjærer i dem.

 

Maiskompott

2 vacumerte ferdigkokte maiskolber

1 ss finhakket gressløk

salt og  pepper etter smak

1 ts sitronsaft

1/2 chili uten frø

 

Grill maiskolbene til de er gylne. Skjær av maiskornene og bland med resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper.  

 

Ramsløkmajones

1 dl solsikkeolje

1 dl syltet ramsløk fra Nøring

2 romtempererte eggeplommer

2 ss kaldt vann

2 ts sitronsaft

salt og pepper etter smak

 

Ha eggeplommer, vann og hvitvineddik i en bolle. Kjør med en stavmikser til alt er blandet. Spe sakte med olje og ramsløk mens du blander godt med stavmikseren. Smak til med salt og pepper.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev