Focaccia
350 g hvetemel
150 g finmalt durumhvete
6 dl vann
25 g gjær
15 g salt
15 g honning
1 glass syltet ramsløk fra Nøring
10 cherrytomater
maldonsalt
Varm opp vannet til 37° C og løs opp gjæren. Ha i mel, honning, 1/2 glass ramsløk og salt. Elt deigen godt og sett den lunt til heving. La den heve til dobbel størrelse. Smør en langpanne med syltet ramsløk. Ha i deigen og prikk med fingrene. Hell på resten av ramsløken og gni godt inn.
Del cherrytomatene i to og trykk dem ned i focacciaen. Strø over maldonsalt. La deigen heve til dobbel størrelse igjen og stek den på 220° C 10 minutter. Flytt focacciaen over på rist og stek i 8 minutter til.
Kyllingbryst
3 Stange kyllingbryst
3 skiver St Kristina spekeskinke
pepper etter smak
Krydre kyllingbrystene med pepper og grill dem raskt på direkte varme. Surr 1 skive spekeskinke rundt hvert bryst og stek videre på indirekte varme til brystene har en kjernetemperatur på 60° C. La dem hvile i 5-8 minutter før du skjærer i dem.
Maiskompott
2 vacumerte ferdigkokte maiskolber
1 ss finhakket gressløk
salt og pepper etter smak
1 ts sitronsaft
1/2 chili uten frø
Grill maiskolbene til de er gylne. Skjær av maiskornene og bland med resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
Ramsløkmajones
1 dl solsikkeolje
1 dl syltet ramsløk fra Nøring
2 romtempererte eggeplommer
2 ss kaldt vann
2 ts sitronsaft
salt og pepper etter smak
Ha eggeplommer, vann og hvitvineddik i en bolle. Kjør med en stavmikser til alt er blandet. Spe sakte med olje og ramsløk mens du blander godt med stavmikseren. Smak til med salt og pepper.