Nyhet
Drikke La Parra Albariño BIB til krabbefesten

La Parra Albariño BIB til krabbefesten>

Albariño er Spanias beste hvitvindrue og kalles landets Chablis, da den deler mineraliteten og kvaliteten med sin franske søster. Det er også en av de mest trendy hvite druene for tiden!

 

La Parra Bariño kommer fra Galicia i nordvest-Spania, som kalles det grønne Spania. Her er det dramatisk natur med klipper, grønne enger og Atlanterhavet brusende i bakgrunnen. Klimaet er kjølig og maritimt, som sørger for gode vekstforhold for druene. Jordsmonnet består av granitt og skifer og gir mineralske viner med flott konsentrasjon og lengde.

 

La Parra tar navnet sitt etter parra, som er navnet på det klassiske oppbindingssystemet i dette området.

 

Druene kommer fra Val do Salnés, et av de 5 underområdene i Rias Baixas. Dette er det nordligste området og som har mest kystlinje mot Atlanterhavet. Det er derfor også det kaldeste og mest fuktige. Druene er dyrket i høye pergolaer (kalt la parra) i granittholdig jordsmonn. Videre er druene høstet for hånd, før de blir presset skånsomt.

 

Gjøring ved lav temperatur for å bevare de elegante fruktaromaene til druen, før lagring på ståltanker. Dette er en tørr og fruktig hvitvin.

 

Albariño ansees som Spanias beste hvitvinsdrue. Druen gir aromatiske viner med duft av fersken, sitrus og hvite blomster, og i munnen har den frisk syre og flott fruktkarakter. Druens kompleksitet, mineralitet og rene fruktaromaer gjør den til den perfekte match til fisk og skalldyr.

 

Fargen på vinen er lys strågul, den har en aromatisk nese av fersken, sitrus og steinfrukt med hint anis. Smaken er frisk og fruktig med smak av epler og sitrus. Slank og frisk med flott mineralsk avslutning.

 

Den passer supert til skalldyr som kamskjell, reker, kreps og krabbe og fiskeretter med torsk, kveite, laks og steinbit. Passer også utmerket til kylling, asiatisk, buffet og som terrassevin.

Pris kr 445 kr.

 

 

Oppskrift på peppercrab > 

appetitt.no/oppskrifter/grillretter/fisk-skjell-og-skalldyr

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev