Drikke Gode viner

Gode viner > til krydret fugl

Godt drikke er fine julegaver og også vert og vertinnegaver. Mange av disse vinene egner seg godt til begge deler. De er også gode  til de som ønsker å lagre dem i vinkjelleren. Alltid hyggelig å få en god flaske vin til jul. En klunkende hard pakke som kan nytes  når julefreden senker seg.

Nå er jula over og det er tid for å kose seg med julens klunkende gaver eller gjøre investeringer i gavekort man har fått. Kanskje ligger det en hel and å venter på å bli tint opp og preppet i fryseren? Her er viner som passer til kraftige smaker og vi skal fortsatt kose oss med god mat og drikke selv om hverdagen er tilbake. 

Rupert & Rothschild Classique 2017

Denne vinen har en dyp rød farge og duft av mørke bær, fioler, krydder og aromatisk tre. Den har en deilig smak av tranebær og svart kirsebær sammen med hasselnøtt og sjokolade. Vinen passer godt til lyst kjøtt, kalkun, annen fugl og småvilt.

Prøv den også til grønnsaksretter.

Pris Kr 259.90

 

 

Voghera Barbaresco Basarin 2017

Dette er en fyldig vin med dyp mursteinsrød farge. Den er nyansert og med utviklet aroma av tørket frukt, nype og bringebær, litt lær, te og krydder. Den er fast, fyldig og kompleks med smak preget av modne bær og tørket frukt, litt tobakk, fat, te, urt og lakris. Passer ypperlig til retter av storfe, lam og sau og storvilt som elg og hjort.

Pris kr 415.20

CastelGiocondo Brunello di Montalcino 2016

En delikat vin med dyp rubinrød farge og rike aromaer av skogsbær, modne røde bær, krydder, litt blomster og balsamico. Den gir en fyldig munnfølelse av plommer, kirsebær, balsamico, krydder og mineralitet. Den har god friskhet og lang ettersmak.

Vinen passer godt til retter av storfe, lam og sau og til utvalgte oster

Pris kr 599.90

 

 

Ten. San Guido Guidalberto 2016

En vin med sober og mørk blårød farge og duft av modne og mørke bær, litt kirsebær og krydder et lite hint animalsk. Den har god konsentrasjon, fast tannin og lang ettersmak. En raffinert vin som passer godt til retter av storfe, lam og sau, småvilt og fugl.

Pris kr 450.80

 

 

Her er oppskrift på helstekt and og kryddersaus > 

appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/fjarkre/helstekt

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev