September er snart historie og vi går inn i oktober. Det er mye å glede seg over i et land hvor årstidene skifter. Det preger også matfatet. Nå skal vi nyte lammesesongen med de klassiske rettene og det er tid for årets vilt. Både småvilt og storvilt. Her er noen viner som kler sesongens vilt godt og som også kan nytes til lam, sau og storfe.

Champy Pernand-Vergelesses 1er Cru Les Vergelesses 2021
Pernand-Vergelesses er blant Burgunds skjulte perler og ligger mellom Aloxe-Corton og Savigny-Les-Beaune. «Les Vergelesses» er en av de fem Premier Cru vinmarkene i denne kommunen og ligger østvendt i den nedre del av Pernand-åsen og er blant de vinmarkene som blir høstet sist. Maison Champy sine vinstokker i Les Vergelesses er gamle og gir en vin med høy intesistet og lang finish.Passer til retter av storfe, småvilt og ost.
Pris kr 369,90

Ch. la Nerthe Châteauneuf-du-Pape 2020
Chateau La Nerthe er kanskje det nærmeste vi kommer et ekte vinslott i Chateauneuf-du pape, og har en av de eldste kjellerne i hele Frankrike. Her får du en fyldig vin, aromaer i retning av mørke bær, krydder og urter. En klassisk fransk toppvin med egenskaper som løfter frem smaksrike retter av vilt med rikt og godt tilbehør. Prøv den også til storfe lam og sau.
Pris kr 409,90

Couly-Dutheil Clos de l’Echo 2019
Grunnlagt i 1921 av Baptiste Dutheil som flyttet til Chinon etter verdenskrig. Der brorparten av produsentene i Chinon fokuserer på kvantitet fokuserer Couly-Dutheil på kvalitet, med lengre modning og lavere avkastning (45 hl/ha). Resultatet gir viner av karakter med herlig struktur og konsentrasjon. Vinen er Fyldig og konsentrert, smak av mørke bær, urter og paprika med lang ettersmak. Den passer til lam og sau, småvilt og storvilt. Pris kr 399,90

Luigi di Grasso Barolo 2017
Knallbra Barolo til en veldig fin pris. Passer utmerket til litt sterke retter av vilt, storfe, fugl eller vegetarisk. Duft av tørkede kirsebær, roser, lakris, soppskog, sedertre og balsamicoeddik av høy kvalitet. Hvorfor ikke servere denne med reinsdyrfilet med rødvinsreduksjon, mandelpotetpuré og smørstekte kantareller?
Pris kr 289,90
Du finner mange oppskrifter i vår oppskriftsbase og her er reinsdyskank med portvinsjy og rotpure >
appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/vilt/braisert-reinsdyrskank