FOTO stian Broch
KOKK johan Kridih og Egil Nordeide
appetitt 1/2013
Beregn en skank per pers
8 knuste einerbær
2 dl portvin
Kraft fra skanken, solbærgele eller solbærsirup
Bakte rotfrukter
200 g rødbeter
150 g gulrot
100 g rotselleri
300 g søt potet
200 g blå kongo
Røros smør, salt og pepper
300 g mørkokt persillerot, litt fløte og smør blendes mos.
Skrell og kutt opp lange båter av rotgrønnsakene. Vend dem godt i Røros smør, salt og pepper.
Bak dem på bakepapir i oven ved 175° C i ca 30 minutter.
Trim skankene pene ved å skrape beinpipa ren.
Brun skankene i en stor gryte med smør og olje.
Legg skankene i en romslig kjele og ha over reinsdyrkraft og vann.
Krydre med salt, pepper og einebær.
La dette trekke under lokk på plata eller i ovnen i ca 3 timer.
Jo lavere temperatur, jo lengere tid.
Reduser kraften og tilsett portvin og litt solbær gele eller sirup.
Persilleroten kokes mør og blendes med fløte og litt smør. Pynt med litt timian.