Nyhet
Drikke Engelske bobler

Engelske bobler>

Den originale Gusbourne Estate i Appledore, Kent kan dateres tilbake til 1410. I 2004 tok Andrew Weeber over eiendommen med en klar visjon og et eneste mål om å lage den beste Engelske musserende vinene med kvalitet som kan måles mot de beste musserende viner fra hele verden. 

 

 

Blanc de Blancs er flaggskipvinen til Gusbourne. Det brukes handplukket Chardonnay druer.

Vinen er lagret på bunnfallet minimum 42 måneder etterfulgt av 6 måneder på flaske før de slippes til salgs. Knoppene kom tidlig april og ga en god start på årgangen.

Det var fint vær helt gjennom juni som ga bra blomstringsperiode og med et kaldere klima i august som er en senere enn vanlig spilte også inn. Druene beholdt mye av syren samtidig som de fikk utviklet et helhetlig smaksbilde. Høsting av rent druemateriale startet tidlig oktober.  

 

 

 

 

 

Gusborne Blanc de Blancs 2015

Vinen er lys og gylden med fine små bobler. Den har klassiske Chardonnay aromaer som sitrus, grøne epler, modne pærer og sitronskall. Veldig direkte nese og tydelige mineraler og syre. Super balanse og finesse med kremet struktur og munnfølelse.Vinen har en lett touch av ristet hasselnøtt, toast og smør og sitter lenge og godt i munnen. Den passer til retter av fisk og skalldyr, gjerne sushi men også alene.

Pris kr 400,-.  

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev